Через лелече гніздо на Рівненщині 60 абонентів сиділи без «світла»

327 0

Ми у соцмережах:

фото - Рівнеобленерго

Лелеки залишили свої гнізда до весни, а енергетики, тим часом, продовжують впорядковувати їхні домівки.

Протягом минулого тижня працівники Здолбунівської дільниці з експлуатації розподільних мереж встановили дві спеціальні конструкції для лелечих домівок. Електромонтери Сергій Домащук та Тарас Гаврилюк провели заміну гнізд у селах Мізочок та Нова Мощаниця. У другому випадку монтажні роботи довелося робити у позаплановому порядку – під вагою лелечої оселі обірвався електричний провід, внаслідок чого без електроживлення залишилися 60 абонентів населеного пункту, - розповіли у "Рівнеобленерго".
 
Монтери відновили електролінію та подбали про встановлення вище рівня опори спеціальної металевої платформи для домівки птахів. Аби зберегти гніздо до повернення лелек навесні та для запобігання повторенню подібних випадків у майбутньому.
 
- Як ми не раз зазначали – метою встановлення спеціальних платформ є не лише турбота про птахів та довкілля, а насамперед про безпеку населення та надійність електропостачання. Обірваний провід – це не лише незручності через відсутність світла, це також і загроза життю та здоров’ю людей. Вказані роботи наш персонал намагається проводити у час відсутності птахів - восени та навесні, в усіх районах краю. Цьогоріч було встановлено 78 спеціальних металевих конструкцій, які виготовляє наша дільниця з ремонту обладнання. Рівнеобленерго прагне надавати якісні послуги з розподілу електричної енергії і при цьому бути дружніми до навколишнього середовища. Тому будемо продовжувати облаштовувати безпечні гнізда для птахів і надалі. Робимо це вже п’ятий рік поспіль.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також