Через махінації забудовника бюджет містечка на Рівненщині недоотримав чимало грошей

709 0

Ми у соцмережах:

Через махінації забудовника бюджет містечка на Рівненщині недоотримав чимало грошей

До суду скеровано обвинувальний акт щодо голови одного із житлово-будівельних кооперативів Острога за фактами зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що завдало істотної шкоди громадським інтересам та службового підроблення.

Слідством встановлено, що чоловік, перебуваючи на посаді голови кооперативу,  зловживав своїми повноваженнями. А вчинив це задля одержання неправомірної вигоди шляхом зменшення витрат на сплату до місцевого бюджету коштів пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста. При завершенні будівництва багатоповерхівки на 20 квартир в Острозі, голова кооперативу підробив та надав органу місцевого самоврядування розрахунок кошторисної вартості будівництва, який не відповідає фактичній вартості виконаних будівельних робіт.

Керівник вказав, що вартість будівництва склала 3,3 млн гривень, а його реальна вартість, згідно з висновками експертизи – понад 12 млн гривень. Таким чином місцевий бюджет недоотримав 175,6 тисяч гривень від пайової участі кооперативу на розвиток інфраструктури населеного пункту.

Досудове розслідування проводили слідчі слідчого відділення відділу поліції №6 Рівненського райуправління поліції ГУ НП в Рівненській області.

У випадку визнання судом вини чоловіка у інкримінованих кримінальних правопорушеннях, йому загрожує покарання у виді обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк, повідомляє пресслужба Рівненської обласної прокуратури.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також