Через негоду та сусідський горіх родина в Рівному три дні сиділа без світла

1205 0

Ми у соцмережах:

Через негоду та сусідський горіх родина в Рівному три дні сиділа без світла

У Рівному родина просиділа три дні без світла. Оперативно відновити його енергетики не могли, бо не не мали вільної вишки, а без неї зробити це було неможливо через сусідський горіх.

Боліщуки мешкають у приватному секторі на вулиці Пржевальського. Як розповів Суспільному  господар оселі, у суботу, 26 вересня, вітер пошкодив електромережу, після чого напруга в розетках стала більшою за 400 вольт.

- В суботу вдень дружина зателефонувала мені від того, що удома горять розетки. Я приїхав додому, був дуже крепкий дим по хаті. Згоріла, мабуть, морозильна камера, згоріли аукси, ще може яка техніка погоріла, – розповів мешканець вулиці Пржевальського Володимир Боліщук.

Аварійна бригада, яку викликали на місце інциденту, зробити нічого не змогла.

- Вони сказали, що вони тут не в змозі нічого зробити, що потрібна вишка, і вишка буде тільки в понеділок, – додав Володимир Боліщук.

Упродовж трьох днів люди не могли ні нагріти воду, ні приготувати їжу.

У "Рівнеобленерго" пояснюють: мешканці вулиці Пржевальського стали заручниками сусідів, в яких на території господарства росте горіх.

- Нагадую, що згідно законодавства саме власники території, на якій ростуть зелені насадження, повинні забезпечувати дотримання охоронних зон повітряних ліній електропередачі. Тобто проводити обрізку дерев, зелених насаджень на своїй території, – прокоментувала речниця "Рівнеобленерго" Алла Ліхачова.

Вже після того, як журналісти Суспільного побували у Боліщуків, енергетики відновили електропостачання. За словами речниці "Рівнеобленерго", швидше це зробити не могли, бо необхідна техніка була задіяна для ліквідації негоди в Обарові та Новоукраїнці, де були знеструмленими цілі вулиці.

Як розповів Володимир Боліщук, коли з'явилося світло, він з'ясував, у нього згоріли телевізор, музичний центр та чотири телевізійних тюнери. Тепер він має намір вимагати у "Рівнеобленерго" компенсації. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також