Через ожеледицю у рівненському травмпункті - аншлаг (ВІДЕО)

2111 0

Ми у соцмережах:

Через ожеледицю у рівненському травмпункті - аншлаг (ВІДЕО)

Рекорд був 21 листопада — 53 травмованих.

У Рівному через ожеледицю на дорогах й тротуарах збільшилась кількість звернень до травмпункту. За добу у пункті приймають близько пів сотні пацієнтів, більшість з яких мають переломи рук й ніг, повідомив Суспільному завідувач травматологічного відділення В’ячеслав Наумчук. Лікарі закликають рівнян бути обачними на дорогах, а в разі травмування — не зволікати зі зверненням до медиків.

Рівнянин Віктор Подоба розповів, що отримав травму ноги на вулиці, коли прямував на роботу. Він послизнувся й впав у неосвітленому дворі між будинками. У 2021 році за сотню метрів звідти впав і травмував спину.

- Буквально два метри від мене двірник стояв. Він допоміг мені встати, і я пішов на роботу. Все нормально було, відпрацював, а увечері вже не зміг ходити. Зараз така погода, що кругом слизько. А зараз з моєю ногою — мені слизько і на чистому асфальті. Треба ліхтарик і — не поспішати, — каже Віктор Надоба.

Перелом променевої кістки — одна з найтиповіших травм, отриманих при падінні, розповідає лікар-травматолог Володимир Сац. Він показує, який це вигляд має на рентгенівському знімку:

-  У боковій проєкції. І от після спроби закритої репозиції, при накладенні гіпсової мобілізації є більш-менш відновлення суглобового променя, тобто вправлення перелому .

Через ожеледицю на вулиці у травмпункті центральної міської лікарні зросла кількість пацієнтів, розповідає завідувач відділення В'ячеслав Наумчук:

- Від неділі було: 20 листопада — 36 пацієнтів у травмпунктів. Рекорд був 21-го — 53, 22-го — 23. Як правило, більшість пацієнтів отримують травми, переломи променевих кісток у типовому місці. Збільшилась кількість накладення гіпсів. Є переломи зі зміщенням і переломи без зміщення.

У травмпункті приймають пацієнтів цілодобово. Втім, медичну допомогу надають лише тим, хто звернувся упродовж доби.

- Травматологи надають невідкладну допомогу, яка отримана протягом доби. Більше ніж 24 годин — пацієнти повинні звертатися, згідно з направленням сімейних лікарів, на прийом до травматологів, які працюють не тільки у нашій поліклініці, а й працюють і на Макарова (нині — Кулика і Гудачека — ред.), і на Північному,акцентує завідувач травматологічного відділення.

Лікарі закликають рівнян бути уважними на вулиці, не поспішати, а в разі падіння одразу звертатися до травмпункту.

-  Пацієнт не повинен займатись самолікуванням, він повинен звернутися у лікувальний заклад, де його оглянуть і нададуть повну медичну допомогу,додає В'ячеслав Наумчук.

Він також зазначив, що потрібно допомогти людині, яка впала на вулиці: підняти, за потреби — викликати швидку допомогу. Медики вже доставлять травмованого до спеціалістів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також