Через «Шанрай» та хабар відправлять у колонію

1384 0

Ми у соцмережах:

Через «Шанрай» та хабар відправлять у колонію

Прокуратура вимагала для обвинуваченого у незаконному заволодінні мотоциклом "Шанрай" та наданні неправомірної вигоді поліцейському для мешканця Сарненщини не тільки 4 роки позбавлення волі, а й конфіскацію усього належного йому майна.

Нагадаємо, торік 16 серпня Петро Г., перебуваючи в господарстві мешканця с. Поляна, що на Сарненщині, скориставшись відсутністю власника, незаконно заволодів мотоциклом «Шанрай», виштовхавши його з подвір’я, запустив двигун поїхав з місця події 29 серпня 2017 року в Сарненському відділенні полії під час надання показів у кримінальному провадженні щодо незаконного заволодіння транспортним засобом, він поклав на стіл поліцейському 500 доларів США - «як вдячність за ставлення до нього». Чоловік, підозрюваний у вчиненні одного кримінального правопорушення, став підозрюваним у вчиненні ще й корупційного злочину.

Сарненський районний суд визнав чолвоіка винуватим у незаконному заволодінні транспортним засобом та у наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, та призначив 4 роки позбавлення волі.  Райсуд звільнив його від призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки. 500 доларів США , які чоловік пропонував поліцейському «як вдячність за ставлення до нього», конфіскували в дохід держави.

32-річний Петро Г., житель Сарненського району, подав апеляцію, в якій просив вирок райсуду скасувати та виправдати у зв’язку з відсутністю у його діях складу кримінального правопорушення. Прокурор також не погодився з рішенням місцевого суду та оскаржив його.

Прес-служба Апеляційного суду Рівненської області повідомила РВ, що апеляційну скаргу державного обвинувача задовольнив частково, апеляційну скаргу обвинуваченого — залишив без задоволення. За сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, Петру Г. призначено остаточне покарання — 4 роки позбавлення волі із конфіскацією ¼ належного йому майна на праві власності в дохід держави.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також