Через суд «вибиватимуть» у голови Третяка відповідь на звернення

2099 0

Ми у соцмережах:

Через суд «вибиватимуть» у голови Третяка відповідь на звернення

Громадська організація «Права ініціатива» вважає, що міський голова Рівного порушує законодавство про звернення громадян, і подала позов до суду.

Спільно з іншими громадськими об’єднаннями 13 січня організація звернулась до міської ради, щоб на сесії розглянули звернення до ВРУ, аби присвоїти звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу. Втім, стверджують в організації, звернення залишилось без відповіді, а питання на сесію не винесли.

Олександр Подвишенний, голова організації, стверджує, що Олександр Третяк за весь час на посаді міського голови проігнорував декілька звернень:

— Ми неодноразово зверталися до міського голови Рівного з різноманітних питань. Робили це електронним шляхом та паперовими листами. Проте я помітив тенденцію: як тільки наша організація почала критикувати голову — він став недоступним, почав ігнорувати звернення нашої команди. Можливо, йому і хочеться бути «в теплій ванні», але ми так не працюємо. Після того, як пан Третяк тричі не відповів на наші звернення, то, порадившись, правління прийняло рішення позиватися до суду відповідно до ЗУ «Про звернення громадян».

Наша мета — привернути увагу «європейських» чиновників до букви Закону. Якщо пан голова хоче конструктиву, то він має наші координати, куди треба направити відповіді на направлені звернення разом із вибаченнями. Проте станом на сьогодні зі сторони Рівненської міської ради жодних кроків зроблено не було, аби знизити градус напруги.

Наразі відомо, що суд розглядатиме справу в порядку спрощеного провадження без виклику сторін.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також