«Червоні носи» шукають волонтерів у Школу лікарняного клоуна в Рівному (ВІДЕО)

453 0

Ми у соцмережах:

«Червоні носи» шукають волонтерів у Школу лікарняного клоуна в Рівному (ВІДЕО)

У такий спосіб волонтери хочуть знайти нових людей у свою команду. Набір розпочнуть у березні, до участі запрошують всіх охочих.

Про це Суспільному розповіла лікарняна клоунеса Наталія Микита.

Вона разом із Мариною Буняк — понад чотири роки в команді лікарняних клоунів "Червоні носи". Волонтерки відвідують у лікарні і дітей, і дорослих, зокрема поліпшують настрій військовим, зауважила Наталія Микита:

- Лікарняний клоун — це не тільки про сміх. Перша наша функція — відволікти від процесу. Якщо людина хоча б на п'ять хвилин забула про цей біль — ми вже прийшли не даремно.

Клоунеса Марина Буняк зауважила:

- Коли сюди приходиш, то просто стає весело. Ми віддаємо, але натомість отримуємо дуже багато емоцій, усмішок. Реакція діток просто неоціненна. Це надихає.

Дев'ятирічний Архип у медзаклад потрапив тиждень тому, до нього також завітали "Червоні носи".

- Це підіймає настрій діткам, а гарний настрій — швидше одужання. Більше б таких веселих моментів тут у лікарні,додала мати хлопчика Тетяна Підборецька.

Завідувачка інфекційного відділення дитячої міськлікарні Ірина Матвіїв зазначила:

- Сміх, веселі усмішки дітей, купа позитивних емоцій. Підіймається настрій. Іноді діти під крапельницями, відділення — непросте.

Наразі "Червоні носи" шукають людей у свою команду, розповіла Наталія Микита. З 1 по 3 березня волонтери організують "Школу лікарняних клоунів" для усіх охочих долучитись до проєкту.

- Ми шукаємо однодумців, людей, яким не байдуже. Ми вказуємо в анкеті, що це має бути людина від 20 років, а далі немає меж. Обов'язково має бути бажання і час,додала лікарняна клоунеса Наталія Микита. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також