Червонія чи Магеля? Як перейменують вулицю Гагаріна у Рівному

1053 0

Ми у соцмережах:

Червонія чи Магеля? Як перейменують вулицю Гагаріна у Рівному

Міські депутати обговорюють перейменування ще декілька вулиць Рівного. Але почали сваритися через те, яку назву дати замість Гагаріна.

 Зокрема, депутат Павло Алексєвич пропонує переназвати вулицю Гагаріна на честь загиблого рівненського героя Віталія Магеля.  А депутатка Любов Романюк вважає, що такі питання спочатку треба обговорювати на комісії з питань перейменування, а не вносити пропозиції з голосу. Адже Гагаріна збираються перейменувати на вулицю Василя Червонія.

- Офіцер воював багато років і створював батальйон Тро. Віддав своє життя, загинув в бою, заслуговує на цю честь, - пояснює ініціатор.

Однак не всі міські обранці це підтримують.  У сесійній залі звучать обурені вигуки і прохання не маніпулювати ситуацією. Адже ніхто не сумнівається у подвигу загиблих на війні рівнян, але треба поважати і думку експертів та порядок прийняття рішень. А іменем Віталія Магеля можна назвати іншу вулицю.

- Загнали в таку ситуацію, що як не проголосуєш - будешь "ворогом" в любому випадку, - зауважив екс-міський голова Володимир Хомко.

Зрештою, вулицю Гагаріна все ж вирішили перейменувати на вулицю Василя Червонія.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також