Чи буде Квасилів взимку зі світлом?

1334 0

Ми у соцмережах:

Бригади КП «Міськсвітло» ремонтують мережі зовнішнього освітлення у Квасилові

У Квасилові сподіваються, що цього року таки вийде передати електромережі від «Рівнесільмашу» до «Рівнеобленерго». Щоб через застаріле обладнання більше не було перебоїв з електроенергією. Особливо в холодну пору, коли люди масово увімкнуть все, чим можна нагрітися.

Віта Кисільова, староста селища Квасилів:

— Підготовка до нового опалювального сезону в нас стартувала одразу по завершенні минулого — цим займаються «Квасилівтеплоенерго», управлінська компанія «Житловик-1» та ОСББ, вони отримали доручення від рівненського департаменту інфраструктури і благоустрою. Зараз триває повірка теплових лічильників, повірка та встановлення водолічильників, заміна зношених мереж. Але є величезна проблема, яка хвилює усіх: це зношене електрогосподарство, яке потребує негайної модернізації. І цю модернізацію мають здійснювати професіонали, зокрема — «Рівнеобленерго». Це питання існує вже добрий десяток років, щоб електрогосподарство Квасилова енергетики «Рівнесільмашу» передали на баланс «Рівнеобленерго».

Минулого понеділка секретар міськради Віктор Шакирзян ініціював попередню зустріч, де всі сторони озвучать свої вимоги. Якщо це питання не вирішити, опалювальний сезон у Квасилові буде під величезною загрозою.

Сергій Невмержицький, голова правління ПрАТ "Рівнеобленерго":

 - Заходи з належного функціонування, обслуговування та ремонту мереж за законодавством мають проводити винятково їхні власники. У випадку з частиною мереж Квасилова - власником, а значить відповідальним за їх стан, модернізацію та підготовку до зими є "Рівнесільмаш". Висновок щодо готовності електромереж до осінньо-зимового періоду робить обласна комісія. А ми, як і щороку, проводимо ремонтну кампанію, створюємо запаси запобіжників, кабельних муфт, автоматичних вимикачів, трансформаторів та інших матеріалів. Робимо усе від нас залежне для забезпечення успішного проходження опалювального періоду. Адже всі ми усвідомлюємо виклики воєнного часу, зокрема, можливий дефіцит вугілля і газу в країні, а отже, збільшення навантаження на електромережі в осінньо-зимовий період. Тому активно готуємось аби попередити аварійні відключення та забезпечити комфорт споживачів.

Олена РАКС.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також