Чи буде в Третяка «заступник з прибирання»

2223 0

Ми у соцмережах:

Чи буде в Третяка «заступник з прибирання»

Міський голова Рівного Олександр Третяк постійно збільшує число своїх заступників. Його попередник Володимир Хомко наприкінці своєї каденції мав трьох заступників, а число заступників Третяка вже не так просто підрахувати. Одразу після свого обрання позаторік він представив п’ятьох заступників, назвавши їх «командою менеджерів». Згодом з’явився шостий. А тепер число заступників міського голови може досягти восьми. І це не межа — якщо так піде далі, то посаду «заступника з прибирання» може одержати прибиральниця кабінету Третяка, а посаду «заступника з підмітання» — міськвиконкомівський двірник. Таким чином, міський голова зможе нарешті задовольнити амбіції депутатських груп та фракцій у міськраді, кожна з яких претендує на хоча б одну «високу посаду».

Історія із заступниками розвивалася наступним чином. Посаду заступника з питань ЖКГ Олександр Третяк змушений був віддати представнику партії «Рівне Разом», свого головного конкурента на виборах. Ним став колишній працівник СБУ Артем Ганущак. Посада заступниці з питань культури та освіти була віддана представниці «Голосу» Марині Кузмічовій. Заступником з питань цифрової трансформації став «свободівець» Євген Іванішин. Ще три посади заступників відійшли до партії «ЄС», яка підтримувала Третяка на виборах. Медициною та «соціалкою» став керувати Юрій Поліщук, економікою та інвестиціями завідує Ігор Кречкевич, а архітектурою та будівництвом — Олександр Миронюк. Завдяки такому розподілу посад у міській раді Олександру Третяку вдалося створити широку коаліцію з партій «ЄС», «Рівне Разом», «Свободи» та «Голосу». А фракції «Батьківщини», яку очолює Галина Кульчинська, та «Слуги народу», яку очолює начальник ОВА Віталій Коваль, залишити в опозиції.

З початком війни заступники міського голови Юрій Поліщук та Олександр Миронюк пішли на фронт. Їхні повноваження було розподілено між заступниками, які залишились, — медицину передали Марині Кузмічовій, архітектуру й будівництво — Євгену Іванішину, а роботу з ветеранами — Артему Ганущаку. Тепер же Олександр Третяк вирішив забрати у згаданих чиновників непритаманні їм повноваження — призначивши натомість ще двох тимчасових заступників. Вважається, що вони працюватимуть на посадах доти, доки не повернуться з фронту Поліщук та Миронюк. Вже прозвучали прізвища депутатів обласної ради від «ЄС» Андрія Сороки та Світлани Богатирчук-Кривко, які можуть претендувати на ці посади. Але, як переконують співрозмовники з оточення міського голови, насправді прізвища тимчасових заступників ще погоджують. Тому імена кандидатів ще можуть не раз змінитися.

Роман Денисюк, лідер фракції «Голос»:

Близько місяця уже говорять про можливість тимчасово призначити замість тих заступників, які на фронті, інших людей. Говорять, що вони матимуть приставки в.о. Однак ніхто з депутатів не знає, як це запропонує втілити міський голова Олександр Третяк. Оскільки заступників погоджує сесія міськради, то від його пропозиції й залежатиме рішення депутатів.

Юрій Поліщук, заступник міського голови з питань медицини та соціального захисту:

Тільки декілька днів тому повернувся в батальйон, був тиждень вдома. Ніхто зі мною про таке рішення не радився. Тому я здивувався цим чуткам про призначення тимчасових заступників. Зрештою, нічого страшного в тому, що мої обов’язки тимчасово буде виконувати хтось інший, я не бачу. Але це повинна бути людина, котра не буде намагатись перетворити медиків Рівного на «політичний ресурс», а медичні заклади — на годівниці для «потрібних людей». Основний клопіт профільного заступника — стан здоров’я рівнян. Заступник з медицини має розуміти медиків, медицину і місто.

Марина Кузмічова, заступниця міського голови:

— Набагато ліпше, коли є профільний заступник, який веде свій конкретний напрям. Так набагато краще, й людина на своїй посаді працює набагато дієвіше. Оцініть самі. Раніше у мене були дві важливі галузі. Зараз я відповідає аж за чотири. Потрібно розуміти, що культура, освіта, медицина та соціальний захист — це все дуже серйозні напрямки, обсяг роботи великий. Лише одна освіта чого варта — 32 тисячі дітей з батьками, а ще вчителі. Однак у мене ще й додалася галузь охорони здоров’я, яка дуже важлива для кожного мешканця Рівного. Як би людина не старалася, але всюди сама не встигне. Впевнена, що депутати знайдуть оптимальне рішення, бо обговорення про призначення тимчасових заступників уже давно триває.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також