Чи буде війна з Росією ? Що думає молодь Рівного

1295 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Війна Росії з Україною – це тема, яку останній місяць обговорюють не лише на міжнародному чи державному рівні, а й на побутовому. Тож ми вирішили поцікавитися думкою рівнян з цього приводу.

Ярослав, 18 років:

- Особисто моя думка з приводу можливої війни з Російською Федерацією така: я схильний вважати, що відкритий воєнний конфлікт з РФ малоймовірний, оскільки якби так склалося, це було б надто різким кроком для Росії, який зміг би запустити ланцюг подій, в результаті якого Росія могла б опинитися у досить невигідній ситуації, тим самим загостривши конфронтацію з країнами ЄС та НАТО. Але разом з тим все-таки ті дані, які оприлюднює українська розвідка щодо переміщення військових сил Російської Федерації до кордонів України, свідчать про те, що російське керівництво планує здійснити певні дії військового характеру. Тобто війна можлива, але я вважаю, що малоймовірна. Думаю, що керівництво Російської Федерації усвідомлює, що вторгнення в Україну - це надто радикальний крок. Тому сподіваюся, що останні дії військових сил та керівництва РФ є всього лиш провокацією або залякуванням.

Олександр, 19 років:

- Я вважаю, що війна з Росією є малоймовірною, адже якби Росія хотіла загарбати Україну, то вона наступала б ще в 2014, коли в Україні не було ні військ, ні підтримки.

Олександр, 18 років:

- Варто нагадати, що війна вже триває, просто з моменту вторгнення Росії у 2014 перейде в новий етап. Також я вважаю, що, скоріше за все, буде повномасштабна війна Росії проти України, адже росіяни завжди мали імперіалістичні зазіхання стосовно України. Також під визначенням «війна» у сучасному світі слід розглядати не лише військове вторгнення, а й певне протистояння в економічному, культурному й медійному секторах, як бачимо вона зараз триває і є досить активною.

Вікторія, 19 років:

- Мені здається, що війна з Росією цілком можлива, але варто уточнити, що саме повномасштабна війна, адже воєнні дії тривають з 2014 року, але тільки на території Донбасу. Не можна виключати варіант війни, адже, як повідомляє українська розвідка, біля кордонів з’являється все більше військовиків країни-агресора. Декілька країн вже почали евакуйовувати родини дипломатів з України саме через це нарощення військ на кордоні. Та й влада сусідніх країн обговорює, чи буде приймати біженців з України та надавати військову допомогу в разі реальної війни. Це усе не можна сприймати як просто балачки. Я вважаю, що нам не потрібно панікувати завчасно, але при цьому потрібно бути готовими до будь-якого розвитку подій.

Сергій, 36 років:

- Можливість війни з Росією дуже велика незалежно від того, буде вона за місяць чи за півроку. Росія не розглядає Україну як незалежний суб'єкт і мучиться від фантомних болів по втраті України. Навіть більше – Росія не має власної ідентичності й бачить в Києві своє начало і ніколи не відмовиться від претензій на наші землі, а головне історію. Вважаю, що українське суспільство має мілітаризуватися і бути готовим до боротьби на довгий період.

Як бачимо, думки рівнян досить різні стосовно цієї теми. Основними аргументами тих, хто вважає війну малоймовірною, є: надто радикальний крок для Росії, який може спричинити непередбачувані наслідки, а також загострити її відносини з ЄС та НАТО. Також ті, хто думає, що війна є малоймовірною, вважають, що якби Росія хотіла захопити Україну, вона б це зробила ще у 2014 році, а не зараз.

Що ж до тих, хто вважає, що війна цілком можлива, то їхніми основними аргументами є: імперіалістичні зазіхання Росії на Україну, а також дані української розвідки, евакуація дипломатів та їхніх сімей з України, а також заяви сусідніх країн. Також деякі респонденти, які вважають, що війна з Росією можлива, відзначають, що війна вже триває, але з вторгненням Росії перейде в новий етап.

 

Тарас Семенюк, студент Національного університету «Острозька академія»


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також