Чи допомагають 10 000 кроків на день

181 0

Ми у соцмережах:

Чи допомагають 10 000 кроків на день

Американські вчені вирішили встановити, чи справді такі корисні 10 тисяч кроків у день, які рекомендують різні фахівці. Однак доказів цього не виявилося.

Безліч експертів з різних країн світу говорять роками, як важливо робити 10 000 кроків у день. Відповідно, в світі постійно зростають продажі крокомірів та інших електронних пристроїв, які підраховують кількість зроблених кроків протягом дня.

Природно, що фізичні навантаження корисні для здоров’я, і 10 000 кроків на день — це реалістичне завдання. Але проблема в тому, що ця рекомендація з’явилася фактично з повітря — за нею немає жодних авторитетних наукових досліджень. Більше того, вперше ця цифра взагалі виникла завдяки рекламі, яку здійснила одна японська маркетингова компанія для продажу… крокомірів.

Щодо вчених, то вони поняття не мають про те, яку кількість кроків необхідно робити кожен день для зміцнення здоров’я. Дослідники з Університету Массачусетса провели власні експерименти. Як і слід було очікувати, ніяких особливих переваг саме від 10 тисяч кроків у день отримано не було, крім додаткової користі для здоров’я від загального рівня спорту.

А ось 7 тисяч кроків у день надавали цей вплив, скорочуючи ймовірність передчасної смерті на 50–70%. Саме 7 тисяч кроків у день бажано робити людям, які ведуть малорухливий спосіб життя, вважають дослідники.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також