Чи ходив Третяк на допит?

938 0

Ми у соцмережах:

Чи ходив Третяк на допит?

Емоційне висловлювання міського голови Олександра Третяка про заїжджих у Рівне ромів, які хуліганять та жебракують, почули в поліції і відкрили кримінальне провадження — щодо голови.

Третяк дослівно сказав так: «Я бачу, що йде до того, що ми зробимо радикально: всіх запакуємо в автобус і вивеземо в їхнє рідне Закарпаття». І це назвали «мовою ворожнечі». Третяк, звичайно ж, наступного дня попросив вибачення. Та, очевидно, тепер все одно доведеться ходити на допити.

Марія Юстицька, речниця поліції області:

— Під час моніторингу мережі Інтернет виявили висловлювання міського голови, відповідно до яких відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 161 Кримінального Кодексу України (за умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті. — Ред.). Триває досудове розслідування. Відповідно до Кримінально-процесуального кодексу особу, відносно якої відкрито кримінальне провадження, викликають на допит.

Така реакція поліції багатьом здається дивною. Адже не пригадується, щоб досі поліція вишукувала, а головне — так оперативно реагувала на висловлювання чиновників та політиків, які бувають не менш емоційними та радикальними.

Яке ж покарання може отримати голова? Санкція статті передбачає штраф розміром 3400-8500 грн або обмеження волі до п’яти років з можливим позбавленням права обіймати певні посади до трьох років.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також