Чи мав право поліцейський на Поліссі стріляти, захищаючи свою сім’ю?

1420 0

Ми у соцмережах:

Чи мав право поліцейський на Поліссі стріляти, захищаючи свою сім’ю?

Пізно ввечері 2 грудня у Сарнах четверо чоловіків почали стукати у браму приватного господарства, де проживає сім’я поліцейського із трьома малолітніми дітьми. До них вийшов 38-річний господар будинку, і ті почали його бити, поваливши на землю. Отримала травми і 32-річна дружина, яка намагалася заступитися за чоловіка і втрутилася у бійку. Аби захистити себе і родину, поліцейський застосував спецзасіб для відстрілу гумовими кулями. Чи мав право поліцейський застосовувати зброю — з’ясовуватиме Державне бюро розслідувань.

За неофіційною версією, між компанією молодиків і працівником поліції виник конфлікт біля місцевого магазину «Лімончик». Він разом зі своїм кумом пили там пиво, як до магазину прийшов молодик і попросив продавщицю продати йому пиво «на вексель», тобто в борг. Вона відмовилася. Покупець почав вимагати і грубіянити. Кум поліцейського вступився за жінку, приєднався до сварки й сам правоохоронець. Очевидно, покупця це «заїло», тож покликавши підмогу, він пішов з’ясовувати стосунки до будинку поліцейського, де сталася бійка та стрільба.

У результаті до медзакладу із тілесними ушкодженнями госпіталізували поліцейського та його дружину. Двох нападників також госпіталізовано в лікарню, де були під охороною, ще двоє — в ізоляторі тимчасового тримання. Суд уже призначив трьом із них міру запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту.

Слідчий відділ Сарненського РВП розпочав кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. За вчинені дії молодикам може загрожувати покарання: обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

А в Державному бюро розслідувань повідомляють: «Слідчі Теруправління ДБР Хмельницького перевіряють правомірність дій слідчого поліції у Рівненській області щодо застосування ним зброї проти молодиків, які напали на нього та дружину. Правоохоронець у момент скоєння правопорушення на службі не перебував. Попередня кваліфікація: умисне тяжке тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 121 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років».

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також