Якщо ви купили курагу або чорнослив на вагу, тобто прямо перед вами їх насипали лопаткою з великого мішка, без дезінфекції не обійтися.
Щоб бути впевненими в тому, що сухофрукти очистилися від піску, пилу та іншого сміття, насипте їх у широкий посуд, залийте окропом і дайте постояти. Потім слід відкинути ласощі на сито і додатково промити кип’яченою водою. Це допоможе видалити дрібні смітники зі складок.
Мити варто й сухофрукти, покладені в дешеві лотки та замотані в плівки — їх хоч і не розфасовували у вас на очах, але, скоріше за все, це відбувалося просто на складі.
А ось фабричні товари викликають більше довіри. Як правило, на етикетці серед усіх інших даних також міститься інформація, чи оброблені фрукти парою чи ні, чи потрібно їх мити перед тим, як «спробувати на зуб», чи ця процедура буде зайвою.
Готовими до вживання, без сумнівів, можна назвати сухофрукти, які продаються в пакетованій та запаяній упаковці.