Чи можна їсти сніг?

774 0

Ми у соцмережах:

Чи можна їсти сніг?

Їсти сніг здається дивним заняттям. Але хто ж його в дитинстві не куштував! Сніг складається з кристалів льоду та води, тож загалом їсти чистий сніг безпечно. Але як визначити, що сніг чистий?

Найперше — за кольором. Сніг поглинає хімічні речовини з навколишнього середовища, крім того, у снігу живе багато організмів. Будь-який колір, окрім первозданного білого, є небезпечний. Уникайте також першого снігу, який випадає, оскільки він збирає найбільше брудних частинок із повітря. Їсти жовтиий сніг категорично не рекомендується!

Ризик тяжкого отруєння є, якщо спробувати сніг у місті, де можуть для чищення доріг використовуватися реагенти, сіль та інші шкідливі речовини.

Куштувати міські бурульки лікарі теж не радять. На вигляд вони можуть здаватися чистими та безпечними, але вони можуть містити шкідливі домішки, які непомітні для ока.

Не варто їсти сніг і в лісі. Тут можуть бути екскременти диких тварин, що може призвести до неприємних захворювань.

До речі, є ще таке спостереження науковців: якщо сніг лежить не довше ніж пів дня, особливо в мороз, то його можна з’їсти, не зашкодивши здоров’ю, а от сніг дводенної давності краще не пробувати, в ньому багато бактерій через забруднення повітря.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також