Дієтологи вважають, що заварений вчора чай може нести серйозну небезпеку для здоров’я. У напої за цей час розмножуються мікроби і утворюється цвіль.
Як відзначають фахівці, за ніч у чаї утворюються цвілеві гриби, які, потрапляючи в організм, починають отруювати його своїми мікотоксинами.
Ці бактерії виживають навіть при заварюванні окропом. Крім того, з часом на поверхні напою утворюється плівка, де з’являється патогенна мікрофлора, розмноженню якої сприяє цукор.
Дієтологи вважають, що отруєння від вживання такої заварки не буде, але захисний механізм організм включить, і йому доведеться боротися зі «шкідниками», витрачаючи енергію і ресурси. В результаті може виникнути алергія, а також постраждати моторика шлунково-кишкового тракту.