Чи можна викликати сімейного лікаря додому?

247 0

Ми у соцмережах:

Чи можна викликати сімейного лікаря додому?

На прийом до сімейного лікаря зазвичай ми записуємось і йдемо в медичний заклад або ж спілкуємось телефоном. Але багатьох цікавить — чи можливий виклик сімейного лікаря додому і чи зобов’язаний він приїхати?

Сімейний лікар може виїхати до пацієнта додому, пояснюють у Національній службі здоров’я України. Однак він не зобов’язаний це робити лише тому, що пацієнту далеко їхати чи він не має коштів на проїзд. Лікар може надати кваліфіковану консультацію телефоном чи за допомогою відеозв’язку, якщо вирішить, що це доцільно. Але відповідно до режиму роботи того медичного закладу, де він працює.

Лікар сам вирішує, який саме номер телефону надати пацієнту. Це може бути номер: його власний, контакт-центру медичного закладу, рецепції.

При отриманні особистого номера телефону сімейного лікаря варто заздалегідь домовитися, в який час та в яких ситуаціях ви можете звертатися за консультацією, але не можна дзвонити чи писати рано-вранці, пізно ввечері, у вихідні чи в години приймання пацієнтів. Відразу назвіть себе і переходьте до суті питання, не надсилайте відео- чи аудіоповідомлень, адже їх не завжди зручно переглядати. Якщо у вашого сімейного лікаря вихідний, ви можете звернутися в черговий кабінет, який зазвичай працює в неробочі дні у більшості амбулаторій.

Також НСЗУ наголосила: у разі невідкладного стану потрібно телефонувати на номер 103, а не сімейному лікарю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також