Чи отримував начальник Вдовиченко зарплату, відпочиваючи на курорті?

1020 0

Ми у соцмережах:

Віктор Вдовиченко

Суд і через три роки не дав відповіді на це запитання — справу закрито через закінчення строку давності.

«У січні 2019 року підозрюваний неправомірно отримав заробітну плату, оскільки в цей час відпочивав на гірськолижному курорті та своїх обов’язків на займаній посаді не виконував. Крім того, вказане кримінальне правопорушення він вчинив за попередньою змовою зі своїм підлеглим працівником. Тому вирішується питання про повідомлення про підозру і цій особі також», — таке повідомлення оприлюднила пресслужба прокуратури області 21 серпня 2020 року.

Йдеться про Віктора Вдовиченка, начальника територіального управління судової адміністрації у Рівненській області. За дні, протягом яких він не працював, а відпочивав — було нараховано вісім тисяч гривень. Цей факт правоохоронці кваліфікували як «службове підроблення документів та заволодіння бюджетними коштами». Максимальне покарання, яке загрожувало Віктору Вдовиченку, — позбавлення волі на строк до восьми років. Але суд закрив це кримінальне провадження.

Торік 23 грудня Рівненський міський суд ухвалив рішення про закриття справи у зв`язку із «закінченням після повідомлення особі про підозру строку досудового розслідування». Цьогоріч 21 березня це рішення підтвердив Волинський апеляційний суд, відхиливши апеляційну скаргу прокурора.

Віктор Вдовиченко продовжує працювати на посаді в державній судовій адміністрації. Рівненська обласна прокуратура повідомила РВ, що готує касацію на рішення Волинського апеляційного суду у Верховний суд України.

До речі, Віктора Вдовиченка також підозрювали у розкраданні коштів, виділених на роботу місцевих судів. Проте ті провадження також було закрито.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також