Чи подорожчають у Рівному шкільні обіди?

303 0

Ми у соцмережах:

Чи подорожчають у Рівному шкільні обіди?

Навчання — позаду, тож діти насолоджуються літніми канікулами. Тим часом батьки першокласників уже визначилися з вибором закладів для своїх дітей і проводять зустрічі з першими вчительками. З-поміж інших питань, багатьох також цікавить: а чим харчують у шкільних їдальнях і скільки це коштуватиме сімейному бюджету?

Попри те, що учні можуть приносити перекус з собою у ланчбоксах, дехто обирає поїсти чогось гарячого — аби щодня була якась котлета з гарніром або суп. І тут батькам вже варто розраховувати на витрати у близько 50 гривень на одного школяра щодня. А якщо дитина залишається на групу продовженого дня, доведеться додати ще грошей на обід. Учням, які належать до пільгових категорій (сироти, діти загиблих захисників, з малозабезпечених сімей, переселенці та деякі інші) харчування оплачує громада.

Андрій Мазур, начальник міського управління освіти:

— Гранична вартість пільгового харчування у закладах загальної середньої освіти, яка відшкодовувалась за кошти місцевого бюджету, становила: для учнів 1–4 класів з розрахунку 48 гривень в день, для учнів 5–11 класів з розрахунку 55 гривень в день. З 1 вересня управління освіти не планує підвищувати вартість шкільного харчування.

Якщо заглянути у минулорічні меню, то асортимент страв у шкільних їдальнях вражає — від рибних польпетте в овочевому соусі до кебабів з сиром, чахохбілі, банушу, паельї та різотто. Готують і більш традиційні запіканки, сирники, каші та пюре. Наприклад, одного дня учням можуть запропонувати морквяний салат, курячу котлету в соусі, гречану кашу з маслом, свіжі фрукти по сезону, хліб з висівками та какао з молоком або компот. А наступного — салат «Калейдоскоп», борщ зі сметаною, рибні нагетси, запечену картоплю та ромашковий чай. Щодня страви у шкільних буфетах намагаються міняти.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також