Чи приїде «швидка» під час комендантської години?

981 0

Ми у соцмережах:

Чи приїде «швидка» під час комендантської години?

Швидка допомога продовжує працювати цілодобово і виїжджає на виклики навіть під час комендантської години. Проте пацієнтам слід пам’ятати умови, за яких викликають «швидку», пояснює Міністерство охорони здоров’я.

Телефонувати на номер 103 варто за невідкладних станів і таких, що загрожують життю та здоров’ю людини й можуть призвести до різкого погіршення стану у разі ненадання екстреної медичної допомоги, — наголошує відомство. Зокрема, викликати бригаду потрібно при критичних кровотечах, проблемах із диханням або за його відсутності тощо.

Чому «швидка» може не приїхати? Диспетчер «швидкої» має поспілкуватися з тим, хто набрав 103, і вирішити, як діяти далі. Якщо є відповідні підстави, він направляє бригаду до пацієнта.

Якщо ж таких підстав немає, то пацієнту нададуть консультацію телефоном. А рішення щодо необхідності госпіталізації ухвалює лікар бригади «швидкої», враховуючи симптоми хворого.

Бойові дії ускладнюють роботу бригад екстреної медичної допомоги. До прикладу, при оголошенні повітряної тривоги можлива затримка у виїзді бригад, — наголошують у МОЗ. А у так званій «червоній зоні» медики не завжди мають можливість надати допомогу через інтенсивні обстріли.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також