Чи рухається автомобільна черга?

1364 0

Ми у соцмережах:

Чи рухається автомобільна черга?

Рівнянин Садок Козловський п’ятнадцять років перебуває у черзі на отримання автомобіля з ручним управлінням. Сімдесятип’ятирічний пенсіонер вже втратив надію, що колись отримає такий необхідний йому транспорт.

Садок Козловський працював слюсарем-наладчиком на льонокомбінаті. Шкідливі умови виробництва спровокували розвиток хвороби, яка майже повністю позбавила чоловіка можливості пересуватися. Нині пенсіонер може ходити лише за допомогою двох паличок. — У мене друга група інвалідності загального захворювання, — розповідає Садок Козловський. — На комісії сказали, що я маю право на отримання інвалідного візка. Та я сказав тоді, що навіть трактора не хочу, аби лише була можливість самотужки ходити. Та хвороба розвивалася, і за медичними показами у 1994 році я став у чергу на отримання автомобіля з ручним керуванням. Через два роки п. Козловський поцікавився, який він у списку. Виявилося, що на той час він був зареєстрований під 413-м номером. На сьогодні ж, скаржиться пенсіонер, він не може отримати інформацію про просування цієї черги. — Мені вже 75 років, певно, вже й не дочекаюсь тієї машини, — журиться інвалід. — Минулого року в соцзабезі хоч виділяли гроші на бензин, щоб я зміг добратися до лікарні. Цього року я цих коштів так і не отримав.

Коментарі Вікторія Волошина, головний спеціаліст міського відділу соціально-побутового обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці: — Садку Козловському нарахована у цьому році компенсація за бензин у сумі 96 гривень на кожне півріччя. Щоправда, нині виплати проходять із деяким запізненням через нестачу коштів. Наталя Дудар, головний спеціаліст головного управління праці та соціального захисту: — Садок Козловський перебуває у загальній черзі на отримання автомобіля під номером 400. У зв’язку з набранням чинності постанови від 17 липня 2006 року із внесеними відповідними змінами «Про затвердження порядку забезпечення інвалідів автотранспортом» сім черг, які діяли до цього, об’єднали у дві. До списків, які дають право на позачергове отримання автомобіля, ввійшли інваліди війни та інваліди ЧАЕC за медичними показами. Всі інші пільговики ввійшли до загальної черги. Черга на отримання автомобілів дуже велика, а щороку виділяється в середньому 10-20 автомобілів. На сьогодні отримують автомобілі інваліди, які перебувають на черзі із березня 1993 року. Цьогоріч жодного автомобіля для пільговиків не надійшло.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також