Чи скоротять заступників голови Рівного, щоб видати бійцям по 30 тисяч?

1808 0

Ми у соцмережах:

Чи скоротять заступників голови Рівного, щоб видати бійцям по 30 тисяч?

Ідею виплатити мобілізованим гроші з міського бюджету нещодавно озвучив на сесії депутат Святослав Клічук. Колеги відреагували неоднозначно: дехто вважає, що це не патріотично, інші — не впевнені, чи місцева скарбниця «потягне». Втім, петицію про таку підтримку для воїнів за кілька днів підписали 257 рівнян, тож чиновники пообіцяли розібратися.

Тарас Вахнюк, автор звернення:

— Пропоную передбачити у бюджеті Рівненської ОТГ на 2024 рік фінансову підтримку на благо ЗСУ, а саме одноразову виплату рівнянам (які мобілізувались раніше і які будуть мобілізовані) у розмірі 30 тисяч гривень кожному, оскільки подібна практика вже позитивно використовується у Києві, Одесі, Чернігові. Також додатково пропонується передбачити в межах 10 тисяч гривень на кожного бійця на потреби, пов’язані з ремонтом авто, які виконують бойові завдання, закупівлю спорядження, медичних засобів тощо.

А щоб знайти гроші на підтримку мобілізованих рівнян, він пропонує зменшити витрати на управлінський персонал, зменшити кількість заступників міського голови, скоротити премії та зайві витрати на благоустрій.

В.о. міського голови Віктор Шакирзян відповів, що спершу треба уточнити цифри у військкоматі, й тоді вирішать, що далі робити:

— Виконавчий комітет Рівненської міської ради підтримує подану електронну петицію щодо надання матеріальної допомоги мобілізованим громадянам.

Разом з тим, для визначення обсягів коштів, необхідних для впровадження виплат, департамент соціальної політики направив запит в Рівненський об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, щодо статистичних даних осіб, яких в 2024 році планується мобілізувати для подальшої служби в ЗСУ. Оскільки впровадження будь-яких нових виплат буде додатковим навантаженням на бюджет громади, питання потребує уточнення даних щодо кількості отримувачів виплат та визначення подальшого алгоритму дій.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також