Чи справді полин лікує?

1006 0

Ми у соцмережах:

Чи справді полин лікує?

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) готується до випробування ліків від малярії на ковідних хворих, повідомляє ВВС. Артесунат — один із трьох нових препаратів, які випробують на госпіталізованих пацієнтах з коронавірусом. Це препарат на основі артемізиніну, речовини, що міститься в полині. Його протягом десятиліть використовували для лікування малярії. У дослідженні візьмуть участь фахівці з лікарень по всьому світу, які розробляють методи лікування важкохворих на COVID-19.

Раніше випробовували чотири інші препарати — вони, як виявилося, практично ніяк не вплинули на стан госпіталізованих пацієнтів. ВООЗ каже, що наразі немає доказів того, що продукти, отримані з полину, ефективні для лікування Covid-19.

А тим часом торік на Мадагаскарі почали просувати напій з екстрактом полину як ліки від коронавірусу. Президент Мадагаскару Радзуеліна минулого року заявив, що випробування, під час яких тестували напій Covid-Organics на основі полину, показали ефективність проти цієї хвороби.Мадагаскар також почав виробництво капсул і розчину для ін'єкцій, та випробовує їх.

Екстракт з полину однорічного випробовували також німецькі та данські вчені. За їхніми словами, в лабораторних умовах він показав певну ефективність проти коронавірусу.

Китай проводить власні випробування на основі традиційних ліків, до складу яких також входить полин однорічний.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також