Чи стартує спідвейний сезон у Рівному вчасно?

1432 0

Ми у соцмережах:

Чи стартує спідвейний сезон у Рівному вчасно?

24 квітня, тобто менш ніж за місяць, згідно з календарем, має відбутися перша у 2021 році офіційна спідвейна гонка на рівненському мототреці. Мова про Відкритий особистий чемпіонат України. Чи відбудеться ця гонка у запланований час, зважаючи на перехід Рівненщини у помаранчеву карантинну зону, а також чи не завадить гонкам погода, ми запитали у керівника «Клубу вболівальників Рівненського спідвею» Сергія Головні.

— Зважаючи на перехід у помаранчеву зону, мені наразі складно щось прогнозувати, — говорить Сергій Головня. — Чемпіонат України відкритий, а тому ми розраховуємо також на участь іноземних гонщиків. Хто знає, чи не завадять їх приїзду карантинні обмеження. До того ж нам важливо, щоб ця гонка була з глядачами, ми не можемо собі дозволити гонки такого рівня без глядачів. Тому цілком можливо, що чемпіонат України перенесемо на пізніше, натомість 24 квітня проведемо дитячі змагання.

— А що з готовністю доріжки, зважаючи на сніг?

— Поки що доріжку ми не чіпаємо, адже вона занадто волога. Потрібно, щоб було днів п’ять поспіль «плюс» 10, тоді можна туди виганяти грейдер. Є така у нас прикмета, розпочинати підготовку доріжки, коли розтане лід на Басівкуті.

— Чим у цей час займаються гонщики?

— Тричі на тиждень ходять до спортзалу, де займаються загальнофізичною підготовкою. Решту днів крутять мотоцикли на треку. Чекаємо, коли буде придатна для тренувань доріжка. У нас більшість гонщиків або члени збірної, або кандидати, тому навіть, якщо буде локдаун, ми зможемо тренуватися.

— Наш провідний гонщик Марко Левішин тренується так само?

— Загалом так. Щоправда, на відміну від інших, він має контракт з клубом «Локомотив» (Даугавпілс), і планує у квітні поїхати до них на збори.

— А що чути про півфінал Особистого чемпіонату Європи, що запланований у Рівному на 8 травня, його не планують переносити?

— Наразі у нас триває підготовка до цих змагань. Вже розроблений регламент, працюємо над створенням оргкомітету, шукаємо партнерів. Відомо, що запланована участь гонщиків з 13-ти країн, хоча імен поки що немає, їх національні федерації мають надіслати за 10 днів до гонки.

— З українськими гонщиками визначилися?

— Сто відсотків — це Марко Левішин. А також або Андрій Карпов, або Олександр Локтаєв. Хтось з цих гонщиків змагатиметься у півфіналі у нас, а хтось у Німеччині. Ймовірніше, що до Рівного приїде Карпов. Плюс буде два запасні спортсмени. Хто саме, поки не визначилися. Можливо Станіслав Мельничук та Андрій Розалюк.

Нагадаємо, у 2020-му у Рівному через карантин не відбулося жодної міжнародної гонки. Єдиною гонкою, яку побачили нечисленні глядачі, був Кубок області серед юнаків наприкінці жовтня.

 

Календар змагань зі спідвею у Рівному в 2021-му році

24 (25) квітня — Відкритий особистий чемпіонат України

8 травня — Особистий чемпіонат Європи SEC (півфінал № 4)

22 (23) травня — Міжнародний турнір з нагоди 62-ї річниці Рівненського спідвею

5 червня — Відкритий кубок Рівненської області зі спідвею (клас 125 см3 та 500 см3) та відкритий кубок Рівненської області з флет-треку (1-й етап)

19 червня — Відкритий кубок Рівненської області зі спідвею (клас 125 см3 та 500 см3) та відкритий кубок Рівненської області з флет-треку (2-й етап)

26 червня — Чемпіонат Європи серед пар (півфінал)

3 липня — Відкритий чемпіонат міста Рівне (клас 125 см3, 250 см3 та 500 см3)

24 липня — Відкритий кубок Рівненської області зі спідвею (клас 125 см3 та 500 см3) та відкритий кубок Рівненської області з флет-треку (3-й етап)

7 серпня — чемпіонат Європи серед юнаків у класі мотоциклів 125 см3 (фінал)

24 серпня — Кубок МАСЕС (етап)

25 (26) вересня — Міжнародний турнір Кубок закриття сезону та Меморіал Ігоря Марка


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також