Чи треба мити банани. Експерт пояснив, які є ризики

607 0

Ми у соцмережах:

Чи треба мити банани. Експерт пояснив, які є ризики

Ми не звикли мити фрукти та овочі, з яких будемо знімати шкірку перед вживанням, адже вона має захищати продукти від забруднення. Однак не все так просто.

Ви могли помітити, що дуже часто після дозрівання бананів на кухні з’являються надокучливі маленькі плодові мушки. Виявляється, ви самі принесли ці мушки додому з магазину.

Плодові мушки відкладають свої яйця на шкірці бананів. Щоб цьому запобігти, промийте банани водою з під крана, перш ніж покласти їх у вазу з фруктами, так ви змиєте яйця.

Плодових мух приваблює запах плодів, що дозрівають, і продуктів, що розкладаються. Вони часто відкладають свої яйця на ферментуючі фрукти та овочі, тому що дуже дозрілі продукти забезпечують личинки відповідним середовищем для живлення та розвитку.

Крім того, шкірка бананів може бути забрудненою пилом, брудом, воском або хімічними речовинами, які використовуються під час вирощування та транспортування. Миття допомагає видалити ці забруднення та зменшити ризик потрапляння їх на м’яку фруктову середину.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також