Чи варто брати кредит під заставу нерухомості?

351 0

Ми у соцмережах:

Чи варто брати кредит під заставу нерухомості?

Існують різні способи взяти в кредит велику суму. Хтось може дозволити собі такий варіант, якщо має велику заробітну плату, інші люди змушені шукати поручителів або обирати програми із заставою. Одне з найпопулярніших рішень — кредит під заставу нерухомості. Як і в інших фінансових інструментів, у нього є плюси та мінуси. Якщо ви вже маєте уявлення, про що йдеться, і просто шукаєте хороші умови, то перейдіть за посиланням https://oxibank.ua/consumer-residential-mortgage-loan. Це варіант кредитного продукту від “ОКСІ БАНК”, який добре зарекомендував себе серед споживачів.

Тим же, хто ще думає щодо подібних кредитів, ми пропонуємо ознайомитися з їхніми особливостями.

Переваги кредитів під заставу нерухомості

До плюсів таких варіантів відносять:

• Можливість взяти велику суму грошей, тому що нерухомість — це гарна застава, що робить операцію для банку максимально безпечною.

• Висока ймовірність того, що запит буде схвалено — з тієї ж причини, що описана вище.

• Гнучкіші умови, серед яких і тривалий термін погашення, і нижча ставка, що у сумі забезпечує комфортні щомісячні виплати.

• Невелика кількість документів. В “ОКСІ БАНК” це заявка, паспорт, ІПН, довідка з роботи за півроку, а також документи на нерухомість, яка буде оформлена як застава.

• Обов'язкове оформлення страховки. Це і плюс і мінус. Позитивна сторона очевидна: хороша страховка захищає вашу нерухомість від будь-яких неприємностей.

Кожна сторона має дві медалі, тому й мінуси теж важливо враховувати.

Недоліки кредитів під заставу нерухомості

Зазвичай (але необов'язково) вони включають такі моменти:

• Тривале оформлення, якщо банк вважатиме за потрібне перевірити документи ретельніше.

• Необхідність самостійної оцінки житла — через компанію, акредитовану у вибраному банку. Це передбачає додаткові витрати.

• Вже згадана страховка. Хоч вона і захищає вас від неприємностей, але все ж таки вимагає фінансових вкладень. Окремим клієнтам це не завжди подобається.

• Неможливість розпоряджатися нерухомістю на 100%, поки кредит не буде погашено. Продавати, обмінювати чи дарувати заставне житло заборонено.

• Небезпека залишитись без житла, якщо утворюється велика заборгованість перед банком.

Ідеально, якщо під заставу оформляється нерухомість, яка не є єдиним житловим приміщенням сім'ї чи окремої особи. Але навіть якщо це так, клієнти перевірених банків отримують досить вигідні умови. Достатньо розрахувати власні фінансові можливості, закласти подушку безпеки на півроку — і цим фінансовим інструментом можна користуватися з максимальною користю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також