Чи варто поливати поле?

111 0

Ми у соцмережах:

Чи варто поливати поле?

«Верес» — «Лівий берег» — 1:3 (1:0)

Чемпіонат України. 5 тур. Рівне. Стадіон «Авангард». 1900 глядачів.

«Верес»: Кожухар, Гакман, Гончаренко, Вовченко, Шевченко, Куція (Кльоц 46), Сікейро (Кучеров 75), Степанюк, Дахновський (Сміян 82), Шарай (Луан 67), Гайдучик (Мрвальєвич 75).

«Лівий берег»: Механів, Соколов, Семенов, Шаповал, Дударенко, Дедух, Банада (Приходько 65), Співаков (Галас 65), Синиця (Косовський 90), Когут (Войцеховський 65), Сухоручко (Литовченко 93).

Голи: Степанюк 15 — Приходько 67, Галас 81, Дедух 87 (з одинадцятимерового).

Після довгоочікуваної першої перемоги в чемпіонаті гру «Вереса» проти «Лівого берега» у Рівному, і не лише у Рівному, очікували з оптимізмом. Проти загартованої минулим чемпіонатом команди господарів, яку влітку допакували ще двома іноземцями, на поле вийшла команда, в якій був лише один хоч трохи відомий футболіст Банада. Той самий, що навесні грав за «Верес». І за класом гравців, і за досвідом, і за організацією гри команда з Рівного виглядала кращою за команду, що грає на південній околиці Києва і представляє поки що лише свого власника на прізвище Лавренко.

І все було б добре, якби в гонитві за високими футбольними зразками у Рівному разом з іншими нововведеннями не запровадили поливання футбольного поля водою перед грою і у перерві між таймами. Поливання не для того, щоб трава не засохла (з травою на «Авангарді» все гаразд), а щоб м’яч швидше рухався трав’яною поверхнею, допомагаючи футболістам показувати свою високу майстерність. Звісно, траву поливати простіше, ніж виховувати футбольних майстрів, і коли перше переважає друге, можуть статися неприємності.

Спочатку все йшло добре. «Верес» забив гол, який не зарахували, давши гравцям перед цим досхочу пообіймати Шарая, який завдав точного удару. Потім «Верес» забив ще — Степанюк добив м’яча у ворота після удару того ж самого Шарая. Потім ще — відзначився Гайдучик, якого теж довго вітали та обіймали. І знову гол не зарахували. Але це ще не все — після красивого падіння Степанюка арбітр призначив одинадцятиметровий, який не забив Гайдучик. Не забив бо в момент удару послизнувся на мокрій траві.

Здавалося, все і далі буде так само. Але не вийшло. Чи то гравці «Вереса» витратили занадто багато сил та емоцій, святкуючи незараховані потім голи, чи то заміни гравців у другому таймі були невдалими. Фактом залишається те, що після виходу на поле другого бразильця «Верес» пропустив — ще один бразилець послизнувся на мокрій траві і проїхав на сідниці повз суперника, який без перешкод пробив по воротах. А далі все стало ще гірше — рівняни пропустили ще двічі й програли. Поступились на власному полі команді, яка ще не встигла набрати бразильців, грузинів та чорногорців, зате набрала вже більше очок за дуже амбітний «Верес».

Тепер керівники та тренери рівненської команди мають трохи часу на роздуми перед наступною грою в Житомирі. Там теж понабирали бразильців та поливають поле. Значить, є шанс на успіх!

Микола НЕСЕНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також