Чи вигідна для Рівного закупівля комунальних автобусів?

204 0

Ми у соцмережах:

Чи вигідна для Рівного закупівля комунальних автобусів?

Вулицями Рівного з початку року курсують 20 нових комунальних автобусів. Вони перевозять пасажирів за маршрутами 1, 6 та 46.

В соціальних мережах рівняни все частіше відзначають комфорт перевезень цими автобусами. Адже це не тільки про зручність, а і безбар’єрність.

Туди зручно заїхати на кріслі колісному, а також мами з колясками відзначають, що це найкращий варіант для проїзду по місту.

- Усі наші комунальні автобуси, які ми закупили, вийшли на маршрути. Так, на першому маршруті працюють чотири одиниці, на шостому маршруті – шість одиниць, вісім – на 46 маршруті та два маємо у резерві, - пояснює директор КП «Рівнеелектроавтотранс» Валентин Ткачук. – Також у період відключень електроенергії саме автобуси дозволили нам забезпечити перевезення по місту.

Тоді 26 серпня, коли внаслідок обстрілу частина Рівного була без електроенергії, замість тролейбусів вийшло 14 комунальних автобусів, що дозволило рівнянам практично не відчувати проблем з перевезеннями. Тим самим це підтверджує беззаперечну перевагу автобусів. Вони не прив'язані до контактної мережі, як тролейбуси, тому можуть легко змінювати маршрути.

Крім того, в період війни закупівля тролейбусів практично унеможливлена. Адже мова йде про не підйомні для бюджету суми. Так, орієнтовно вартість одного вживаного тролейбуса дорівнює закупівлі 5 нових автобусів. Треба розуміти, що вживаний тролейбус потребуватиме ремонтів, а нові автобуси мають гарантійне обслуговування і це дозволить зекономити кошти на їх обслуговуванні. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також