Чи вистачає вам йоду?

682 0

Ми у соцмережах:

Чи вистачає вам йоду?

Порцію йоду щодня ми отримуємо під час прийому їжі, однак часто її може бути недостатньо для потреб організму. Йод утворює гормони щитоподібної залози, впливає на ріст клітин і метаболізм, а також забезпечує швидкість біохімічних реакцій, обмін білків і жирів. Відповідно, дефіцит йоду сприяє структурним змінам щитоподібної залози та порушенню її роботи.

Як визначити, що в організмі бракує йоду? Уважно огляньте себе у люстерко. Адже внаслідок браку цього мікроелемента нерідко стає розвиток дифузного зоба. Помітити його збільшення можливо, особливо при худорлявій статурі. Крім того, ця проблема виявляється при носінні одягу — водолазки та светри можуть здаватися дуже некомфортними для горла.

Також дефіцит йоду може призвести до зниження функції щитоподібної залози (гіпотиреозу).

Визначити дефіцит йоду і викликаний ним гіпотиреоз можна за деякими зовнішніми ознаками: посилене випадання волосся, ламкість нігтів, сухість і лущення шкіри.

На це порушення можуть вказувати слабкість та підвищена стомлюваність, збільшена потреба у сні, підвищена дратівливість. Якщо йододефіцит довгий час не коригується, у людини може виникнути депресія.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також