Чи витримав Третяк випробування снігом?

6576 0

Ми у соцмережах:

Чи витримав Третяк випробування снігом?

У вівторок, 2 лютого, шляховики отримали повідомлення від метеорологів, що на Рівне суне потужний циклон. І саме в цей день зранку міський голова Олександр Третяк, невдоволений темпами очищення Рівного від снігу (якого на той час ще було небагато), звільнив багаторічного начальника шляхово-експлуатаційного управління Віктора Климука, призначивши нового — Олександра Черуху. Чи була визначальною роль нового начальника, колишнього технічного консультанта, у боротьбі з наслідками снігопаду, що тривав дві доби? Сумнівно. Але ж недарма його заступником призначили все того ж досвідченого Віктора Климука. Втім, все одно рівняни за все спитають не з них, а з міського голови Олександра Третяка.

Отож уже вранці в понеділок, 8 лютого, Рівне, як і вся область, опинилося під великим шаром снігу, хуртовина не припинялася. І місто зупинилося. Бо дороги не встигали ні розчищати, ні обробляти протиожеледними препаратами. Частина маршруток не вийшла в рейси, решта, так само як і тролейбуси, таксі та автомобілі рівнян буксували в снігу, стояли в довгих заторах. Водії виглядали снігоочисну техніку. Але її не було видно. Лише на відеороликах та фото, поширених пресслужбою міськради та особисто Третяком у соцмережах, можна було пересвідчитися — сніг таки прибирали з доріг. Особливо вражаючою виглядала на відео непосильна нічна боротьба зі стихією комунальників, яку особисто контролював міський голова — у відеофільмі, змонтованому під музичний супровід, бачимо, що міський голова в курсі справ — їде на найбільш важкі і недоступні для руху транспорту місця.

Після такої виснажливої боротьби вранці дороги в Рівному мали б бути ідеальними. Але хуртовина вщухла лиш пізно вночі, тож вранці рівняни зіштовхнулися з тими ж проблемами. Автомобілі стояли в заторах, а пішоходи — травмувалися. У понеділок до міського травмпункту звернулось 36 рівнян, у 9 діагностували переломи, у решти — забої і розтягнення. У вівторок станом на 14-ту годину було вже 15 звернень, переважно реєстрували переломи променевої та гомілкової кісток.

Тим часом у вівторок по обіді місто почало потроху оговтуватись від негоди. Міський голова Рівного Олександр Третяк попросив допомоги в місцевих жителів, щоб ті розчищали прибудинкові території від снігу, а водіям порадив утриматися від поїздок. До розчищення доріг та тротуарів залучили військовослужбовців. На проблемних для проїзду ділянках обіцяли встановити регулювальників. Для визволення автомобілів з заметів використовували техніку рятувальників та Нацгвардії, а також волонтерів громадської організації 4х4. За лопати взялися й усі комунальники.

Коментар

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— За попередню добу, 8 лютого, у Рівному випала місячна норма опадів. Метеорологи зафіксували 14 сантиметрів снігу. Хуртовина була великої інтенсивності, тому були й такі серйозні наслідки. Така погода в Рівному не спостерігалася з 2013 року. Фактично в режимі нон-стоп працювала техніка. Було багато скарг, що місцеві жителі не бачать техніки, проте запевняю, що жоден двигун автомобіля не глох. Змінювалися лише водії, які заступали на чергування. Весь понеділок я провів у складі екіпажу ДСНС до пізньої ночі. Виїжджали по всіх районах міста, де працювали з патрульною поліцією, рятувальниками та комунальними службами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також