Чи вийде обвинувачений у замовному вбивстві в Старому Селі на волю, визначатиме інший суддя

5924 0

Ми у соцмережах:

Чи вийде обвинувачений у замовному вбивстві в Старому Селі на волю, визначатиме інший суддя

У Рівненському апеляційному суді мали розглянути апеляційні скарги на скасування запобіжного заходу обвинуваченим у вбивстві Юрія Пишняка Павлу Павловичу та Богдану Яруті. Засідання мало відбутися ще вчора, однак, його відклали.

Сьогодні колегія суддів у складі Гладкого, Полюховича та Шпинти задовольнила заяву судді Полюховича про самовідвід. Той обґрунтував свій відвід тим, що перебуває у родинних стосунках із суддею Кузнецовського міського суду Оксаною Горегляд (є його двоюрідною сестрою), яка нині розглядає кримінальну справу щодо цього вбивства. 

Як розповіла адвокатка потерпілих Софія Больбіна, справу за вбивством Юрія Пишняка почали розглядати у вересні. Спочатку її мали розглядати у Рокитнівському райсуді, проте апеляційний суд через завантаженість суду передав справу до Вараша. Наступне засідання має відбутися 24 січня.

Сьогоднішнє засідання, за словами адвокатки, відклали через клопотання адвокатів обвинувачених.

Колегія суддів апеляційного суду задовольнила заяву про відвід судді Полюховича. Надалі справу направлять на авторозподіл для зміни судді.

Зазначимо, що термін тримання під вартою для обвинувачених Павловича та Ярути закінчується 25 січня. 

Нагадаємо, авторитетита на прізвисько «Американець» Павла Павловича обвинувачують у замовному вбивстві Юрія Пишняка у Старому Селі сьомого лютого минулого року. Виконавцями вбивства, за версією слідства, були 20-річний, 21-річний та 22-річний жителі села Великі Цепцевичі – Ігор Бриж, Богдан Ярута та Микола Кітун.

Після того як поліція почала переслідування злочинців вони покинули свій «БМВ» та втекли у ліс. В автомобілі перебували ще інші двоє чоловіків, однак, свою причетність до злочину вони заперечували.

Трьох виконавців затримали прикордонники поблизу кордону з Білоруссю. У вбивстві вони зізналися. Тим часом замовника знайшли на орендованій квартирі у Рівному. 

Як повідомлялося раніше, обвинувачений зухвало поводив себе під час судових засідань, намагався розбити камеру журналістам та клопотав, аби суд був закритим.

Читайте також: Авторитет з бурштинового краю «Американець» та його троє кіллерів погрожують сім’ї убитого (ВІДЕО)

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також