Чи всі продукти тримати у холодильнику?

1303 0

Ми у соцмережах:

Чи всі продукти тримати у холодильнику?

У минулому масло, яйця та соуси зберігали в коморі — і ніхто від їхнього споживання не хворів. То чому ж більшість із нас впевнені, що цим продуктам потрібен холод?

продукти в холодильнику Кетчуп: якщо зберігати його у шафі, можливо, він матиме дещо інакший смак або колір, але вживати його цілком безпечно завдяки його кислотності. Помідори: як свідчать дослідження, зберігання помідорів при температурі 5оС може вплинути на їхній смак, бо зменшиться активність генів, які виробляють ферменти. Банани: в холодильнику зберігатимуться довше, але спочатку мають дозріти при кімнатній температурі. Авокадо: також не дозріють як слід, якщо покласти їх у холодильник ще твердими. Яйця: краще тримати їх у холодильнику, щоб забезпечити постійну температуру, радить Національна служба охорони здоров'я. Залишки страв: протягом двох годин після приготування охолодіть їх до кімнатної температури, а тоді поставте в холодильник — але з'їжте не більш ніж за дві доби. Хліб: у холодильнику швидко пересихає і черствіє, але його можна заморозити у морозильній камері. Цибуля та картопля: найкраще зберігаються у прохолодній і темній шафці. Масло: зберігайте в холодильнику — особливо несолоне; втім, високий вміст жиру не дасть йому зіпсуватись день-другий і при кімнатній температурі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також