Чи заберуть у росіян «Червону калину»?

2210 0

Ми у соцмережах:

Ярослав Сивий став директором санаторію «Червона калина» у грудні 2020 року, а через рік його знайшли мертвим у лісі біля Києва. Уже тоді говорили, що бажання якогось інвестора одержати право власності на санаторій стало причиною його вбивства.

Вбивство Ярослава Сивого, колишнього керівника санаторію «Червона Калина», яке сталося кілька років тому в Києві, так і не було до кінця розкрито. Ми так і не дізналися, хто саме замовив кільком киргизам це вбивство. Про те, що після смерті Сивого санаторій став власністю офшорної компанії, за якою стоїть громадянин РФ Ярослав Ждань, широкій публіці не повідомляли. Хоча цілком можна було припустити, що саме зміна власника в інтересах росіян була метою вбивства. СБУ згадала про цей факт і провела на території «Червоної калини» обшуки.

Санаторій «Червона калина» розташований на 36 гектарах у сосновому лісі. Біля нього облаштовано пляж з парковою зоною. Головна принада санаторію — цілющі мінеральні джерела. Щороку він приймав чимало відпочивальників, здебільшого киян. Санаторій був побудований агрофірмою «Зоря», а потім відійшов у власність держави. 1994 року санаторій був взятий в оренду трудовим колективом, а з Фондом державного майна України було підписано відповідну угоду.

Після вбивства Ярослава Сивого виконувачем обов’язків директора став Леонід Рибачок. У закладу несподівано з’явився новий інвестор, який тепер володіє 92% акцій. Цей інвестор — компанія «Аренджі Ю», заснована на Кіпрі ще одним кіпрським товариством «Фроуларія Холдінгс ЛТД».

Анна Свінціцька-Савчук, речниця СБУ на Рівненщині:

— На даний момент за матеріалами СБУ в Рівненській області відкрито кримінальне провадження за ст. 111–2 ККУ «Пособництво державі-агресору». Із дотриманням усіх необхідних вимог та в порядку, визначеному КПК України, було проведено санкціоновані обшуки. Більше сказати нічого не можу, адже триває слідство.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також