Чи залишати лазню історичною у Рівному?

1502 0

Ми у соцмережах:

Чи залишати лазню історичною у Рівному?

Чотири роки тому підприємець Василь Гайдур виселив зі старого приміщення у центрі Рівного на вулиці Сагайдачного, 1 останніх орендарів. І просив міську раду надати йому земельну ділянку під будинком, щоб його відремонтувати. Землю дали в оренду за умови, що будівля буде оформлена як історична спадщина. Однак після цього виявилося, що втілити задуманий ремонт він уже не зможе.

Василь Гайдур, підприємець:

— Мені обіцяли надати землю, якщо я погоджуся, щоб на будинок був виготовлений спеціальний паспорт, який засвідчує його історичність. Ці документи готувалися, коли я перебував за кордоном, а це означає, що я нічого підписати не міг. Однак я не заперечував раз так для міста потрібно. Але коли через три роки я приніс свої пропозиції як реконструювати будинок, то їх не погодили.

Я хотів невелике перепланування фасаду. Мало вийти дуже гарно. Хотів видозмінити трохи дах, на якому зараз дерева уже поросли. На мої пропозиції відповіли, що я не маю права таке робити, бо об’єкт уже оформлений як історично цінний. Тому порадили робити реставрацію в існуючих межах. Це виходить, що я маю зробити звичайний ремонт. Для цього жодних дозвільних документів не треба. Лише поставити до відома чиновників, що роблю ремонт.

Якщо вони так хочуть, то я відремонтую дах будинку, стіни, пофарбую його та хай стоїть такий хлів у центрі Рівного. Є ще варіант — скасувати цей історичний паспорт в судовому порядку. Однак я зараз думаю як діяти. Бо те, що відбулося, я розцінюю як знущання.

Додамо, що стара двоповерхова будівля біля драматичного театру має свою історію — раніше у ній була лазня «Нептун», потім мармеладна фабрика, а згодом — редакція газети «Зміна».

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також