Чи запрацюють ринки у Рівному?

2447 0

Ми у соцмережах:

Чи запрацюють ринки у Рівному?

Вдруге за час карантину Кабмін сколихнув рівненських підприємців. Раніше лунали заяви про можливу роботу критих ринків, але у Рівному відмовилися їх відкривати. Тепер загалом заявляють про продовольчі. Із коментарів урядовців зрозуміло, що в карантин базари зможуть працювати у схожому до супермаркетів режимі: обмаль покупців (один на 20 м. кв.), всі в масках, півтораметрова відстань між людьми в чергах та три метри між прилавками. Однак підприємці та влада сумніваються, що зможуть такі умови виконати.

Володимир Хомко, міський голова:

— Очікуємо постанову Кабміну. Маю великий сумнів, що на ринках можна буде дотримати усі карантинні правила. Там, де гуртова торгівля, то ще люди зможуть навести порядок. А загалом на ринку це буде зробити важко. Якщо запрацюють ринки, то виникне й стихійна торгівля. Побачимо, які урядовці нам випишуть правила, тоді й проведемо свою комісію ТЕБ та НС. Якщо Кабмін бере на себе таку відповідальність про відкриття ринків та контролюватиме ці ринки, то значить, має якийсь план.

Олена Нездюр, керівниця ринку Дикого:

— Кабмін нас хоче зобов’язати міряти усім відвідувачам температуру. Навіть в супермаркетах цього не роблять. А якщо виявиться, що в когось з відвідувачів ринку буде підвищена температура, то ми навіть не знаємо, що з цією людиною робити.

У нас на ринку підприємці уже стомилися бути на карантині, їм немає за що жити, потрібно працювати. Однак нас зупиняють жахливі умови, в які нас хочуть поставити. Лише уявіть, хтось не дотримуватиметься черги, то нас можуть на тиждень закрити. Ні для кого не секрет, що наш ринок має багато ворогів. Тому в таких умовах, які були озвучені раніше, буде важко працювати.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також