Чи завершать у Рівному опалювальний сезон достроково?

1764 0

Ми у соцмережах:

Чи завершать у Рівному опалювальний сезон достроково?

На дворі потепліло, тож батареї у домівках рівнян стають прохолоднішими — більший обігрів до осель подають лише з настанням темряви, бо ночі у Рівному ще прохолодні. Однак голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики Андрій Герус уже попередив українців, що в деяких областях опалювальний сезон можуть завершити раніше. Враховуючи прогноз погоди та щоб зекономити газ. До чого варто готуватися рівнянам?

Олексій Кривошеєв, речник ТОВ «Рівнетеплоенерго»:

— Рішення про завершення опалювального сезону приймає міський голова або міський виконавчий комітет. Як правило, сезон завершується 15 квітня або якщо середньодобова температура тримається вище +8 градусів протягом кількох днів. Наразі таке рішення міською владою іще не прийнято, коли буде — нам мають повідомити.

Галина Похильчук, голова Ради голів ОСББ м. Рівне:

— Зрозуміло, що йдеться про економію. Однак голови правлінь ОСББ провели опитування серед мешканців, і більшість співвласників виступають за те, щоб опалення у житлових будинках все-таки не відключали до квітня, люди не хочуть холоду і сирості.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Обговорили завершення опалювального сезону і підготовку до наступного. В найближчі дні середньодобовий температурний режим, за прогнозами синоптиків, буде низьким. Тому не планується вимикати опалення в оселях рівнян. Нагадую також про необхідність погашення боргів перед теплопостачальним підприємством, адже це є умовою безперебійного постачання тепла.

До слова, станом на 13 березня рівняни заборгували за тепло понад пів мільярда гривень. Найбільшу суму у понад 426,7 млн грн не платить саме населення, іще 39 млн боргують бюджетні установи, а бізнес та інші споживачі — понад 41 млн грн.

Пізніше стало відомо, що "Рівнетеплоенерго" все ж змінить температуру у батареях:

- Прогноз погоди обіцяє в наступні кілька днів потепління від +6 вночі до +18 вдень. Зважаючи на це, та з метою економії енергоносіїв та коштів населення, у компанії «Рівнетеплоенерго» вирішили тимчасово зменшити температуру теплоносія. Це заради економії.

 

Батареї на дотик будуть майже холодні. Однак подача гарячої води буде здійснюватись згідно графіка. Пониження температури теплоносія тимчасова, лише на теплі дні,  і буде відновлене при зниженні температури. Оскільки до кінця березня ще очікується похолодання.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також