З будівництвом ще одного автовокзалу в Рівному будуть проблеми

1939 0

Ми у соцмережах:

З будівництвом ще одного автовокзалу в Рівному будуть проблеми

Днями міський голова Олександр Третяк повідомив про свій новий задум — звести нову автобусну станцію на виїзді із Рівного у напрямку Луцька. Зробити це хотіли ще за минулої влади, але проєкт зупинився через те, що міська та районна ради не знайшли порозуміння щодо земельної ділянки. Тепер є надія, що за парканом, де розкидано будівельні конструкції, відновлять роботи і незабаром автобуси у напрямку Луцька та Млинова стартуватимуть не від залізничного вокзалу, а від виїзду з Рівного.

Олександр Третяк, міський голова:

— Будівництво невеликого автовокзалу не є новою ідеєю, та вважаю її дуже перспективною. Адже це дозволить розвантажити вулиці міста. Головне — мати приватних інвесторів, які б його побудували. В мене є задум зробити усе це в комплексі з новою транспортною моделлю Рівного.

Віталій Миронюк, колишній начальник управління транспорту і зв’язку Рівного:

— Облаштування автовокзалів на виїзді з міст — це прогресивна світова практика. Адже це дозволяє зменшити викиди вихлопних газів та розвантажити переповнені транспортом вулиці. Тому приватний інвестор почав будувати автовокзал на виїзді з Рівного, земельна ділянка відносилася до Рівненського району. Зі свого боку місто гарантувало сприяння та перекидання на цей автовокзал усіх маршрутів зі сторони Луцька, Шпанова, Олексина, Хотина та Млинова. Згідно із підрахунками, за добу з цього автовокзалу було б 600 відправлень. Після початку будівництва між інвестором і районною владою відбулися якісь непорозуміння. Коли це почалося, то уже були зведені посадкові платформи. Наразі вони так і стоять покинутими, а будівництво заморожене.

На мою думку, дуже добре, що хочуть реанімувати цю ідею. Бо для автобусів, які зараз заїжджають на залізничний вокзал, створені не надто хороші умови. Там немає навіть місця відстою. Скажу відверто, таке скупчення маршруток неможливе на такій маленькій площі. Це не відповідає жодним вимогам: ні пожежним, ні санітарним, ні безпековим.

Однак з будівництвом нової автостанції можуть бути проблеми. Зараз шляховики роблять дорогу першої категорії в напрямку Луцька. Але вона не включає виїзд з цієї автостанції. Повірте, що вимоги до виїзду там дуже жорсткі. Тому при можливому відновленні будівництва автовокзалу потрібно буде вносити зміни у проєкт реконструкції траси.

Відомо, що збудувати цю автостанцію, а також супермаркет поруч, ще 10 років тому брався інвестор, який розпочав тут будівництво оптового ринку сільгосппродукції «Шелен». Щоправда, на виділених близько десяти гектарах землі інвестори змогли звести тільки металевий каркас.

Богдан СЛОНЕЦЬ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також