Чиї «рок-хіти» краще у Рівному продадуться?

2539 0

Ми у соцмережах:

Чиї «рок-хіти» краще у Рівному продадуться?

Унікальний творчий «батл», тобто заочна «битва» за публіку, відбудеться 27 листопада. Одночасно у Рівному виступатимуть два своєрідних колективи — класичні оркестри, які обрали собі унікальний стиль — обробку «хітів» світової рок-музики у симфонічному звучанні. І якщо для рівненських меломанів оркестр Геннадія Фіськова «Бревіс» — рідне й знайоме явище, то оркестр «Резонанс» — цілковита новинка.

Бревіс оркестр

«Бревіс»
Концерти обох колективів в один день — простий збіг. «Бревіс» дуже давно готував свою нову програму для благодійного концерту, в якому б збирали гроші для армії. Дату кілька разів переносили, тому 27 число вже стало остаточним днем. А «Резонанс» — це дуже активно концертуючий колектив, який за рік існування вже примудрився дати близько ста концертів. Щільний гастрольний графік не зовсім маленького колективу (14 чоловік) вражає — тут і Україна, і Росія, і Прибалтика. «Бревіс» про такий менеджмент може тільки мріяти. Хоча рівнянам вибиратися у гастролі складніше — у них повноцінний симфонічний оркестр із відповідним насиченим звучанням, з додаванням сучасного драйву від кількох рок-музикантів. А «Резонанс» має у складі лише струнну секцію переважно з молодих музикантів та барабанщика. Свої виступи вони супроводжують слайд-шоу із зображеннями тих музикантів, творіння яких на даний момент виконують. Їхній репертуар — «золоті хіти» світової рок-сцени, причому до всім відомої класики вони полюбляють додавати більше сучасні «бойовики», наприклад, пісні «System of a Down». Резонанс
«Резонанс»
Саме з такою типовою для себе програмою вони й приїдуть до Рівного. А ось «Бревіс», котрий перед рівнянами грав як на платних, так і на безкоштовних «open-air»-концертах, придумав щось для себе новеньке. Фіськов з музикантами підготували спільну програму з місцевими рок-гуртами «Ворст», «Мерва», «Farinhate» та «Ot Vinta». Глядач почує як власні композиції команд, так і легендарні рок-хіти від оркестру. Очевидно, родзинкою концерту стануть спільні виступи гуртів разом із симфонічним рок-оркестром. Зважаючи на те, що у складах таких команд грають переважно непрофесійні музиканти, роботи у них над відточуванням звучання є чимало. Кошти від продажу квитків будуть передані Рівненському військовому госпіталю на придбання необхідної апаратури та медикаментів для лікування бійців. Вхід на концерт рівненських музикантів буде дещо дешевшим за гастролерів. До речі, на своєму сайті менеджмент «Резонансу» попереджає публіку, що з'явилося багато подібних колективі, як їх називають, «клонів», котрі «копіюють фірмовий стиль оркестру». «Бревіс» у цьому звинувачувати точно не можна, адже рівненський колектив старший за «Резонанс» років на дев'ять.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також