Глюкоза. Корисні вуглеводи — в зерновому і чорному хлібі, коричневому тростинному цукрі, макаронних виробах з борошна грубого помелу, шкідливі — в білому цукрі, здобі, цукерках і тістечках.
Глюкоза. Корисні вуглеводи — в зерновому і чорному хлібі, коричневому тростинному цукрі, макаронних виробах з борошна грубого помелу, шкідливі — в білому цукрі, здобі, цукерках і тістечках. Залізо. Зернові продукти, боби, яйця, сир, яловича печінка. В овочах і фруктах заліза мало, зате воно з них повністю засвоюється. Особливо з овочів і фруктів зеленого кольору, наприклад, із зелених яблук. Вітамін С. Смородина, болгарський перець, обліпиха, всі цитрусові. Вітаміни групи В (В1, В2, В12). Пивні дріжджі (продаються в аптеці), шпинат, морква, кукурудза, квасоля, броколі (В1, В2), печінка яловича, нежирна яловичина, яловиче серце, оселедець, курячі жовтки (В12). Лецитин. Яєчні жовтки, субпродукти (яловича і свиняча печінка, нирки), в аптеці можна купити вітамінні комплекси з лецитином. Кальцій. Молоко і молочні продукти, сири, яєчні жовтки. Магній. Хліб — особливо з борошна грубого помелу, рис, гречка, квасоля у будь-якому вигляді. Калій. Печена картопля, курага, родзинки, свіжі червоні помідори. Ненасичені жирні кислоти. Рослинні олії — оливкова, соєва, рапсова, соняшникова, арахісова; жирна риба — оселедець, тунець, скумбрія, риб`ячий жир в капсулах, комплекси з Омега-3 кислотами. Цинк. Морепродукти: креветки, краби, устриці; тваринні білки: яловичина, пісна свинина, баранина, а також гарбузове насіння, паростки пшениці.