Кокос — унікальний продукт. Він справляється з низкою хвороб, починаючи від хвороб серця і закінчуючи хворобою Альцгеймера, зазначає News.com.au.
Між тим, згідно з офіційними директивами Австралійської кардіологічної асоціації, кокосова олія відноситься до насичених жирів і шкідлива для здоров`я. Проте працівники Університету Квінсленда наполягають на своєму: кокосова олія дає приплив енергії, допомагає скинути вагу, вбити патогени, знизити холестерин і вирівняти рівень інсуліну. Доктор Брюс Файф з Центру дослідження кокосів в США підтверджує сказане, адже кокосова олія складається з насичених жирів. Він рекомендує споживати по 1-3 чайні ложки олії на день. Вона складається переважно з середньоланцюгових тригліцеридів. Саме завдяки довжині ланцюга властивості кокосової олії значно відрізняються від насичених жирів з довгими ланцюгами. Отже, кокосова олія підвищує показники "корисного холестерину", лікує виснаження (легко засвоюється), вбиває бактерії, включаючи ті, що викликають карієс, грибки, віруси, уповільнює вивільнення цукру в кров, запобігає інсультам і хворобам мозку, прискорює метаболізм (більше спалюється, ніж відкладається в тілі).