Чим корисний ревінь

1008 0

Ми у соцмережах:

Чим корисний ревінь

Крім чудових гастрономічних якостей, ревінь володіє дивовижними цілющими властивостями. Батьківщиною його є Тибет, де ревінь був відомий ще 2700 років до нашої ери і застосовувався як один з найбільш ефективних засобів у боротьбі з підвищеною температурою.

У кулінарії використовуються тільки черешки ревеню, які багаті вітамінами А, В, С, Е. Листя рослини володіє підвищеною токсичністю через надлишок щавлевої кислоти, їсти його не рекомендується. Але в народній медицині застосовується коріння, стебла, листя і навіть квіти ревеню, на основі яких готують різні лікарські препарати.

В ревені міститься величезна кількість фосфору, калію і магнію, а також рутину, дубильних речовин, каротиноїдів і пектинів. Крім цього, ревінь є джерелом різних органічних кислот, включаючи щавлеву, яблучну і хризофанову. А в черешках ревеню міститься до 2% цукру, що надає їм дуже ніжного і вишуканого смаку.

В сирому вигляді черешки ревеню ідеально підходять для зміцнення імунітету. Під час грипу та застуди їх також слід їсти як загальнозміцнювальний і відновлювальний засіб, яким можна замінити навіть аптечні вітаміни. Люди, які страждають на захворювання серцево-судинної системи, можуть поліпшити здоров’я, якщо їстимуть салат з черешків ревеню з додаванням олії й невеличкої кількості солі. Якщо їсти його вранці натщесерце, то можна не тільки зміцнити серцевий м’яз, а й очистити судини від холестеринових бляшок, повернувши їм пружність і еластичність. Цей рецепт також можна використовувати для профілактики інсультів та ішемічної хвороби серця.

При проблемах з роботою шлунково-кишкового тракту з черешків ревеню готують відвар. Він також помічний і при запорах, випорожнення кишечнику буде м’яким і природним.

Але при вживанні ревеню потрібно бути обережним. Його не варто багато їсти під час вагітності. Він протипоказаний і тим, хто хворіє на ревматизм, цукровий діабет, холецистит, подагру, перитоніт, запалення сечового міхура, має камені в нирках, шлунково-кишкові кровотечі й т. п. Дітям до двох років їсти ревінь категорично заборонено. Крім цього, не варто включати в свій раціон цей продукт людям, які страждають на виразку або гастрит, а також мають знижений артеріальний тиск.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також