У сезон бурхливих інфекцій організму важливо отримувати достатньо цинку — мінерал ефективно підтримує імунну систему і забезпечує профілактику застуди.
Цей мікроелемент бере участь у гормональному обміні, забезпечує хороший стан волосся і нігтів, допомагає тканинам організму швидше регенеруватися в разі ушкодження. Але що актуально саме зараз — він сприяє зміцненню імунної системи.
Медики зауважують, що дефіцит цинку негативно позначається на здатності організму протистояти інфекціям, підвищує схильність до сезонних захворювань. Цинк має властивість зупиняти розмноження риновірусів, які є збудниками застуди.
Достатня кількість цинку в організмі допомагає зміцнити імунну систему і звести до мінімуму ризик простудних захворювань. Добова рекомендована норма мінералу становить 7-10 мг. Цинк не накопичується в організмі, його слід отримувати щодня — наприклад, з продуктів. Найкращими джерелами є яловичина, морепродукти, сир, а також овес, бразильські горіхи, абрикоси, чорнослив, сушений інжир.
Втім, дотримуючись здорового харчування, потрібно пам'ятати, що деякі корисні продукти можуть перешкоджати засвоєнню цинку в організмі — наприклад, цією здатністю відрізняються цільне зерно, бобові. У свою чергу, лимонна кислота покращує засвоюваність мікроелемента.