Чим лікувати хворе горло в домашніх умовах?

1071 0

Ми у соцмережах:

Чим лікувати хворе горло в домашніх умовах?

В холодну пору року різноманітні захворювання горла стають чи не найпоширенішими серед дітей і дорослих. Проте лише одиниці знають, що насправді слід робити, коли з’являються больові відчуття під час ковтання.

 Які препарати годяться для лікування хворого горла?

Фармацевтичний ринок пропонує широкий вибір препаратів для лікування захворювань горла. А якщо заглянути на сайт медичної інформаційної системи Аптека 9-1-1 за посиланням https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/ot_boli_v_gorle, вдасться швидко підібрати препарати для лікування захворювання, спричиненого будь-якими факторами.

Традиційно дорослим і дітям, які стикнулися з больовими відчуттями в час ковтання, назначають ліки з таких груп:

- антисептичні спреї;

- пастилки комплексної дії;

- антибіотики;

- протизапальні таблетки;

- противірусні засоби.

Яку групу медикаментів вибрати, залежить від природи захворювання та збудника, що спричинив неприємні відчуття. Чимало людей з появою перших симптомів простуди чи складнощів при ковтанні самовільно починають приймати антибіотики. Проте медикаменти цієї групи можна застосовувати тільки у випадку бактеріальної інфекції (бактеріальний фарингіт, тонзиліт).

Противірусні медикаменти застосовують, коли хвороба спричинена вірусами. Зазвичай, крім болів у горлі, виникає головний біль, слабкість, нежить, збільшуються шийні лімфовузли.

Найбезпечніші препарати для домашнього лікування горла – антисептики комплексної дії на натуральній основі. Вони бувають у формі пастилок та льодяників, спреїв, рідини для полоскання.

Чому не варто ігнорувати біль у горлі?

Доволі небезпечно ігнорувати больові відчуття в горлі, покладаючись на те, що «саме пройде». Особливо, коли не встановлена причина проблеми. Вчасно невилікувана хвороба може перейти у хронічну форму, спричинити небезпечні ускладнення. Скажімо, ангіна може призвести до запалення лімфовузлів чи ревматичного ураження серцевого м’яза, ларингіт – до повної втрати голосу, а фарингіт – до хвороб трахеї чи легень.

Тому при перших ознаках хвороби варто проконсультуватися з лікарем, а на порталі Аптека 9-1-1 завжди легко знайти потрібні ліки за доступною ціною.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також