Чим можна замінити кухонну сіль у стравах

1040 0

Ми у соцмережах:

Чим можна замінити кухонну сіль у стравах

Один з найбільш дефіцитних товарів сьогодні – кухонна сіль. Якщо ви не встигли зробити запаси, можна пошукати альтернативу в інших продуктах.

Сік лимона

У ньому міститься вітамін С у великій кількості, а це не тільки зробить страву смачнішою, а й кориснішою. Сік лимона підійде для салатів та м'ясних страв.

Соєвий соус

Один із найпростіших замінників солі. У його складі є сіль, спеції, а також вітаміни та мінеральні речовини. Вибирайте соус із соєвих бобів та пшениці, без додавання консервантів. Максимальна добова доза – не більше 2 ст. л. Соєвий соус добрий для перших страв, а також салатів і м’яса.

Морські водорості

У них міститься морська сіль, яка надає водоростям солонуватого смаку, а також йод та вітаміни. Водорості можна вживати свіжими чи сушеними. Сушену морську капусту можна подрібнити в кавомолці та порошком посипати будь-які страви.

Часник

Він знижує потребу організму в солі та дає всі необхідні корисні речовини. Ще він зміцнює імунну систему та омолоджує організм. У свіжого часнику різкий запах, тому після їди можна випити молока чи пожувати зелень. Для приготування страв можна взяти часник у порошку.

Оцет

Звичайним столовим оцтом можна замінити сіль у салатах, рисовим – у стравах китайської кухні. Щоб додати аромату та пом'якшити смак оцту, змішайте його з травами.

Сушені овочі

Чудово замінюють сіль у багатьох стравах сушені овочі. Вони зберігають свої поживні речовини у сухому вигляді, мають прекрасний аромат та смак. Для приготування перших страв, тушкування або м'яса – візьміть звичайні сушені овочі в наборі, там міститься також сіль.

Хрін та імбир

Спробуйте додати в їжу коріння імбиру та хрону. Це допоможе замінити не лише сіль, а й інші гострі спеції. Використовуйте сухі або свіжі прянощі.

Сухі спеції

Сіль можуть також замінити: запашний перець, кріп, петрушка, базилік, орегано, естрагон, розмарин, куркума, майоран, кмин, коріандр, карі, паприка.

Соуси з приправами

Заміною солі в їжі можуть стати соуси – як магазинні, які містять сіль, так і приготовлені самостійно. Змішайте олію, трохи часнику, цибулі, дрібно нарізаної зелені, гірчичного порошку та лимонної цедри. Можна для пікантності додати паприки.

Солені або мариновані продукти

Можна також використовувати мариновані продукти, наприклад огірки, помідори, гриби. Сам маринад можна додати в суп або гарнір.

Бульйонні кубики та спеції до супів

У таких спеціях та добавках міститься дуже багато солі, а також глутамат натрію. Саме він робить багато страв більш смачними. Але з такою добавкою варто бути дуже обережними - вона небезпечна для шлунка при вживанні у великих кількостях і викликає апетит. Але при мінімальних дозах здатна повністю замінити сіль.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також