Чим «нагодувати» мозок

1064 0

Ми у соцмережах:

Чим «нагодувати» мозок

Ми витрачаємо багато часу на підтримання краси й здоров’я нашого тіла, але забуваємо про найголовніший орган — мозок.

Існують певні продукти, які допомагають поліпшити пам’ять, концентрацію, координацію і швидкість розумових процесів. За результатами досліджень, можна омолодити мозок приблизно на 10 років, просто вживаючи щодня три звичних продукти.

Гарбузове насіння. Воно здатне не тільки налагодити функцію щитоподібної залози, зупинити руйнування суглобів, нормалізувати згортання крові, але і зберегти розум. Завдяки високому вмісту білка, вітамінів і цинку насінини гарбуза не дають мозковим клітинам руйнуватися і запобігають віковим порушенням пам’яті. Для ясності розуму до похилого віку візьміть за правило з’їдати за добу 140 г сирого гарбузового насіння. Насінини можна їсти просто так або додавати у випічку, салати й каші.

Петрушка. Щоденне вживання зелені петрушки дозволяє не тільки відтермінувати старіння організму, але і зберегти пам’ять. Петрушка у великій кількості містить апігенін, який допомагає клітинам встановити нові нейронні зв’язки, підвищити кількість відростків нервових клітин, що відповідають за роботу мозку і пам’ять. З’їдайте щодня мінімум 50 г свіжої петрушки.

Бобові. Це ідеальне джерело легкозасвоюваного білка і клітковини, при цьому боби майже не містять калорій і жирів, що допоможе зберегти гостроту розуму і запобігти розвитку деменції. Квасоля, горох, соя, сочевиця містять у великій кількості залізо — незамінний елемент живлення мозку. У какао-бобах багато антиоксидантів, які нейтралізують вільні радикали. Тому літнім людям необхідно випивати чашку какао в день, щоб не допустити появи склерозу.

Крім того, покращують пам’ять зелені листові овочі, горіхи, ягоди, цільнозернові продукти, риба, оливкова олія і зелений чай.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також