Чим небезпечна сидяча робота

744 0

Ми у соцмережах:

Чим небезпечна сидяча робота

У сучасному світі багато хто змушений працювати за комп'ютером і в цілому вести пасивний спосіб життя. Після робочого дня багато почуваються втомленими, тому не займаються спортом. Медики склали список негативних наслідків сидячої роботи для організму.

Проблеми з серцем. При пасивному способі життя люди страждають від низки серйозних захворювань серцево-судинної системи, включаючи ішемію і атеросклероз. За відсутності активності серце швидше зношується, тому в офісних працівників високий ризик раптової смерті внаслідок інфаркту.

Ожиріння. Якщо працювати в офісі й ігнорувати фізичні навантаження, то рано чи пізно багато хто стикнеться з проблемами зайвої ваги. Ожиріння, у свою чергу, може стати сприятливим ґрунтом для розвитку цукрового діабету, онкології й гіпертонії. Тому намагайтеся брати корисні перекуси з собою і більше ходіть пішки.

Старіння. Щоб залишатися молодим і здоровим, необхідно не тільки правильно харчуватися, але і займатися спортом. Вчені довели, що пасивний спосіб життя є одним з ключових факторів раннього старіння і раптової смерті. Через це після роботи варто вирушати в басейн, прогулюватися, ходити в тренажерний зал.

Зір. При постійному контакті з комп'ютером і смартфоном зір стає гіршим. Намагайтеся приблизно раз на годину займатися гімнастикою для очей за будь-якою обраною методикою. Також варто рідше користуватися гаджетами у вільний від роботи час.

Хребет. При сидячій роботі на хребет йде велике навантаження, що призвовдить до серйозних проблем з поставою. Необхідно ретельно ставитися до вибору робочого стільця і столу, а також стежити за поставою під час роботи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також