Чим небезпечна вчорашня їжа

906 0

Ми у соцмережах:

Чим небезпечна вчорашня їжа

Їжа для людини — це насамперед джерело енергії й необхідний будівельний матеріал для нормального функціонування організму. Корисні властивості багатьох продуктів не зберігаються на наступний день після приготування і вони стають не тільки марними, але часто і небезпечними для організму.

Що ж робити тим, у кого немає можливості готувати щодня? Термічно оброблену їжу, яка залишилася, можна ставити в холодильник тільки через дві години після її приготування. Страви з м'яса можуть зберігатися не більше трьох-чотирьох днів, а ось незаправлені овочеві салати — лише кілька годин. Дієтологи радять упаковувати їжу перед тим, як поставити її в холодильник, харчовою плівкою або класти в закриті контейнери. І не забувати про правило товарного сусідства: сирі продукти не повинні знаходитися на одній полиці з готовими.

Щоб страва зберегла якомога більше корисних властивостей, потрібно правильно її розігріти. Одне з важливих правил — їжу не можна термічно обробляти багато разів: у ній накопичуються шкідливі речовини і гинуть корисні. Наприклад, смажена на олії картопля містить небезпечні для організму трансжири, а при повторному підігріванні їхня кількість збільшується.

М'ясо та птиця — зі списку тих продуктів, які краще не розігрівати багато разів. У курячому м'ясі, наприклад, при повторній тепловій обробці змінюється структура білка. Продукт у такому випадку складніше засвоюється, що може викликати важкість у шлунку.

Найефективніший спосіб зберегти всі корисні властивості продуктів — готувати щоразу свіже. На думку дієтологів, чим простіша страва в приготуванні — тим краще.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також