Медики настійно рекомендують обмежити вживання білого цукру при зараженні COVID-19.
Інакше, запевняють інфекціоністи, ймовірні негативні наслідки для організму.
При цьому лікарі звертають увагу, що під час хвороби смакові рецептори все одно в повній мірі не забезпечують гостроту і глибину смакових відчуттів. Крім іншого, висока ймовірність ураження судин і підшлункової залози.
У той же час антибіотики і лікарські препарати, які хворий приймає під час хвороби, викликають різке підвищення цукру в крові. В результаті може виникнути додаткове навантаження на організм. Крім того, антибіотики вбивають мікрофлору кишечнику, у зв'язку з чим також виникають зміни в засвоєнні цукру.
Кількість солодкого необхідно тимчасово обмежити і протягом деякого часу після одужання, для того щоб уникнути підвищення рівня цукру в ослабленому недугою організмі.