Чим шкідлива пальмова олія і з якої пальми її роблять

10010 0

Ми у соцмережах:

Чим шкідлива пальмова олія і з якої пальми її роблять

Фахівці стверджують, що олія корисніша за інші жири. Чому тоді дієтологи виступають проти пальмової олії? З якої пальми її добувають і чим вона шкідлива?

Пальмову олію отримують з м'якоті плодів олійної пальми, яка росте в Африці. Вона червоно-оранжевого кольору, але, на відміну від інших олій, при кімнатній температурі твердне, як масло або жир. Починає плавитися при температурі +27 градусів, а стає рідкою при +42 градусах. Тому її іноді називають рослинним жиром. Африканці з давніх часів використовують пальмовий жир в їжу і як змащувальний матеріал. Зараз у країнах-імпортерах з нього виробляють мило і свічки, а також дуже активно використовують у харчовій промисловості. Ця олія дуже дешева, тому й завоювала популярність у всьому світі. З Африки її вивозять в таких кількостях, що плодів олійних пальм майже не залишається для харчування слонів і мавп. Виробники найбільше цінують у пальмовій олії те, що вона містить велику кількість насичених жирів (до 80%), які добре консервують продукти. Але медики вважають, що саме ця властивість і робить пальмову олію дуже шкідливою. Адже вживання продуктів з високим вмістом насичених жирів призводить до значного підвищення рівня холестерину. Це підвищує ризик розвитку атеросклерозу, що може призвести до інсульту чи інфаркту. Пальмова олія — сильний канцероген, регулярне вживання якого може стати одним з факторів, які призводять до онкозахворювань. А ось лінолевої кислоти, за вмістом якої визначають корисність олій, у ній менше, ніж у всіх інших оліях. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також